Η Δημοτική Πινακοθήκη υποδέχθηκε τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π.

12:06 24/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πόσο χρώμα υπάρχει στη φαντασία του καλλιτέχνη; Πόσο είναι το χρώμα αντίστοιχα στην πραγματικότητα; Ποιος ζωγράφιζε και έτσι και αλλιώς; Πόσο δρόμο χρειάζεται να πορευτούμε από την πραγματικότητα μέχρι την τέχνη; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα χρειάστηκε να απαντήσουν οι μικροί επισκέπτες των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αμπελοκήπων και Ν. Πολιτείας του Δήμου Λαρισαίων, που συμμετείχαν την Τρίτη 23 Μαΐου σε μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο «Από το Χρωματικό στο Πραγματικό» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίργα.

Το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ειδικά και υλοποιήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του μουσείου (Μ. Γούλα, Α. Διαμαντή, Ε. Ζανέτα και Ε. Μανουσαρίδου) με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εξειδικευμένους εικαστικούς όρους, όπως αυτοί συναντώνται στα έργα του ζωγράφου – χαράκτη Δ. Γαλάνη, που συμπεριλαμβάνονται στη Συλλογή Γ.Ι. Κατσίγρα. Να μάθουν την ιστορία των έργων, να αξιοποιήσουν τη δημιουργική τους φαντασία, να παίξουν σε ομάδες, να φτιάξουν εικαστικά παζλ, αλλά και να πάρουν μαζί τους ως ενθύμιο της δράσης παζλ του έργου «Κουνέλια» του Θ. Τριανταφυλλίδη από τη Συλλογή Κατσίγρα. Ακόμη, στην Πινακοθήκη ανήκει πλέον το μικρό «μουσείο» που έφτιαξαν με μεράκι και δώρισαν τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. με πίνακες-μινιατούρες!
Με την εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. ολοκληρώθηκε ο κύκλος του φετινού προγράμματος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα