Η Χρ.Τετράδη για επίσημη παρουσίαση σήματος «Boutique Hotel»

13:23 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την 1η επίσημη παρουσίαση του σήματος “Boutique Hotel”, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ξ.Ε.Ε., στην οποία παρευρέθηκε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, ενημερώνει η Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου.

Αναλυτικότερα, η κ.Τετράδη, αναφέρει ότι:
«Ήδη, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για τη διεκπεραίωση των διαδικασιών πιστοποίησης των καταλυμάτων ως Boutique Hotels,

είναι στη διάθεση των επαγγελματιών, ενώ παρουσιάστηκαν η διαδικασία και οι προϋποθέσεις απόκτησης του Σήματος από τα ξενοδοχεία της χώρας.

Όπως επισημάνθηκε, η φιλοσοφία του Επιμελητηρίου, αναφορικά με την εφαρμογή της διαδικασίας του σχεδίου υλοποίησης των “Boutique Hotels”, βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη οριοθέτησης και πιστοποίησης των παρεχομένων υπηρεσιών φιλοξενίας στην Ελλάδα και παράλληλα στον περιορισμό του αυτοπροσδιορισμού τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιλογών των καταναλωτών. Στόχος του Ξ.Ε.Ε. είναι το Σήμα “Boutique Hotel” να αποτελέσει μέσο διάκρισης και προώθησης των ξενοδοχείων που προσφέρουν «μοναδική εμπειρία διαμονής» στους επισκέπτες τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τονίστηκε ότι βασικές προϋποθέσεις ένταξης μίας μονάδας στην κατηγορία «Boutique Hotel» αποτελούν:
α) το μέγεθος της να ανέρχεται έως τα 60 δωμάτια και
β) να ανήκει σε κατηγορία 3, 4 ή 5 αστέρων.

Ειδικότερα, ο σχετικός έλεγχος για την αξιολόγηση ενός ξενοδοχείου “Boutique Hotel” διενεργείται σε 4 φάσεις μέσω μιας διαδραστικής ηλεκτρονικής διαδικασίας on line.

Βάσει των απαντήσεων του κάθε ενδιαφερόμενου σε ειδικό ερωτηματολόγιο, γίνεται η αξιολόγηση του concept της μονάδας και ακολούθως η Επιτροπή (απαρτιζόμενη από επαγγελματίες από το χώρο των ξενοδοχείων, αρχιτέκτονες και διακοσμητές) μελετά το σχετικό υλικό. Κατόπιν εκτελείται on line αξιολόγηση των Αναβαθμισμένων Υπηρεσιών και ακολουθεί η Πιστοποίησή τους (ο φορέας Διενέργειας Ελέγχου & Επιθεωρήσεων, μέσω Επιτόπιου Ελέγχου, βεβαιώνει για την συνδρομή των προϋποθέσεων ένταξης στο Σήμα “Boutique Hotel”), βάσει σχετικών κριτηρίων που έχουν συμπεριληφθεί στον κανονισμό ένταξης στα boutique hotels που έχει θεσπιστεί από το Ξ.Ε.Ε.

Οι Προδιαγραφές Αναγνώρισης του Σήματος “Boutique Hotel” ουσιαστικά επιμερίζονται στην εφαρμογή του Concept:
1. στους χώρους του ξενοδοχείου,
2. στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και
3. στη διακόσμηση του».

Keywords
Τυχαία Θέματα