Η χώρα δεν αντέχει άλλα μνημόνια, δήλωσε από τα Τρίκαλα ο Στ. Θεοδωράκης

23:31 13/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο μνημόνιο», τόνισε σήμερα από τα Τρίκαλα ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και υποψήφιος για το νέο φορέα της κεντροαριστεράς κ. Σταύρος Θεοδωράκης. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι η χώρα θα βγει από την επιτροπεία ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο μνημόνιο και έως το 2018 έχουμε να υλοποιήσουμε πολλά πράγματα. «Αυτό που θα πρέπει να πράξει ο κ.

Τσίπρας είναι να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διεκδικήσει από τα ευρωπαϊκά ταμεία τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί. Το πρόβλημα της χώρας είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις διότι πολλά πράγματα δεν υλοποιούνται» σημείωσε. Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πολιτικών συμμαχιών μεταξύ του νέου φορέα και των νυν κομμάτων είπε με έμφαση: «Προεκλογικά σαφώς και δε θα μπορούν να υπάρξουν. Όμως, υπάρχει και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών και εάν ηγηθώ του νέου πολιτικού χώρου, προεκλογικά θα θέσουμε τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση».

Ο κ. Θεοδωράκης επισκέφθηκε σήμερα τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία. Στα Τρίκαλα παραβρέθηκε και μίλησε στην ημερίδα με θέμα «φτιάξε και εσύ την smartcity σου».

Προηγουμένως παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της οποίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για μαζική προσέλευση στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. «Από τις αρχές Σεπτεμβρίου είμαι στους δρόμους και πραγματοποιώ περιοδεία σε όλες τις πόλεις της χώρας για να συζητήσω με τους πολίτες, σχετικά με την προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ένα νέο προοδευτικό Κίνημα. Οι εκλογές θα γίνουν στις 12 Νοεμβρίου και αυτό που προσπαθώ είναι να παρακινήσω, όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες από το μεγάλο χάρτη του Κέντρου (σ.σ. φιλελεύθερους, κεντρώους, δημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους) να πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία. Εάν τα καταφέρουμε και ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες τότε θα είναι πολύ εύκολο το Κίνημα από την πρώτη στιγμή να είναι ένα υπολογίσιμο Κίνημα», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Ανέλυσε το όραμά του για την κεντροαριστερά και μίλησε για την πολιτική ως μία ευρεία πρακτική που αφορά και στην καθημερινότητα των πολιτών, γι’ αυτό άλλωστε και στα Τρίκαλα μίλησε για τις πόλεις και την προοπτική να αναπτύξουν πρακτικές μέσω των νέων τεχνολογιών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε η νυν ηγεσία της κεντροαριστεράς στην πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει παρόμοια νομοσχέδια που θα είναι προς μία προοδευτική κατεύθυνση. Εξήγησε την άποψή του για την προοδευτική παράταξη, αναφερόμενος στον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη. « Προοδευτική παράταξη – τόνισε – είναι η παράταξη με τους όρους που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η παράταξη της τόλμης, της νίκης και των συνεργασιών και σε παλαιότερες εποχές έχει υπάρξει και πολύ τολμηρή. Σας θυμίζω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αναμόρφωσε το οικογενειακό δίκαιο και συγκρούστηκε με ακραία πρόσωπα στους κόλπους της Εκκλησίας, ο Κώστας Σημίτης έκανε κάτι παρόμοιο με τις ταυτότητες κ.ο.κ. Δυστυχώς, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τις πρώτες «απειλές» το έβαλε στα πόδια και δεν έκατσε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας. Δεν κάναμε κάποια επανάσταση, απλά πράξαμε αυτό που υποστηρίζουμε και ό,τι είπαμε από την αρχή, θα ψηφίσουμε για να σώσουμε τη χώρα και θα ψηφίζουμε οτιδήποτε αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς παζάρια και αυτό θα το εμφυσήσουμε σε όλη την προοδευτική παράταξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα