Η άνοδος των γαλλικών startup νομικής τεχνολογίας

14:33 6/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δεύτερο διήμερο Σαλόνι LegalTech που ξεκινά σήμερα, 6 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, αποτελεί τόπο συνάντησης, ενημέρωσης και κατάρτισης για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νομικής τεχνολογίας κι εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, περιλαμβάνει ομιλίες, συνέδρια και εργαστήρια.

Αυτή η συνάντηση μεταξύ των φορέων του LegalTech, παρουσιάζει τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στο νομικό τομέα ενώ κάποια από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι και τα νέα οικονομικά μοντέλα, η καινοτομία, το ανθρώπινο

δυναμικό και η διαχείριση.

Σύμφωνα με έρευνα του διαδικτυακού περιοδικού Maddyness, σήμερα στη Γαλλία υπάρχουν 91 legaltech startup. Το 70% αυτών των εταιρειών δημιουργήθηκαν πριν από 3 χρόνια ή και πιο πρόσφατα. Το 2015 ιδρύθηκαν 23 νέες επιχειρήσεις, 25 το 2016, ενώ φέτος ιδρύθηκαν 15 στοιχείο που ίσως να σημαίνει ότι ο τομέας αυτός σταθεροποιείται.

Φέτος, το 16,5% των γαλλικών legaltechs έλαβε χρηματοδότηση ύψους 12,8 εκατομμυρίων ευρώ από την οποία, το 55,6% προήλθε από δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές και άλλους νομικούς εκπροσώπους. Αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν πως οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν αποτελούν απειλή αλλά ευκαιρία για τους νομικούς επαγγελματίες που αποφασίζουν να επενδύσουν σε αυτές.

Σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα startup, σχεδόν το 60% αφορά νομικές πράξεις, τη σύσταση και τη διαχείριση επιχειρήσεων ή την υπεράσπιση του καταναλωτή. Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως, είναι ότι λίγους μήνες μετά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μόνο το 5% των γαλλικών legaltechs ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα.

ΠΗΓΗ:

Maddyness.com

Keywords
Τυχαία Θέματα