Η Moon Express ετοιμάζεται να ξεκινήσει εργασίες εξόρυξης στη Σελήνη

14:32 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H ιδιωτική εταιρία Moon Express από την Φλόριντα που ίδρυσε το 2010 μια ομάδα επιχειρηματιών της Σίλικον Βάλει και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εξερεύνησης του Διαστήματος, επιχειρεί να ξεκινήσει εξόρυξη στην επιφάνεια της Σελήνης το 2020 ενώ παράλληλα, διαγωνίζεται για το βραβείο της Google, το Lunar XPrize. Πρώτα όμως, θα πρέπει να προσγειώσει έναν ανιχνευτή στην επιφάνεια της Σελήνης, κάτι που μέχρι τώρα έχουν κατορθώσει μόνο οι εθνικές

διαστημικές υπηρεσίες της Αμερικής, της Κίνας και της Ρωσίας. Εάν το καταφέρει, θα κερδίσει τα 30 εκατομμύρια δολάρια του βραβείου.

Το Google Lunar XPrize είναι ένας διαγωνισμός που σκοπό έχει να «ενθαρρύνει και να εμπνεύσει τους επιχειρηματίες και τους μηχανικούς από όλο τον κόσμο να αναπτύξουν μεθόδους χαμηλού κόστους για τη ρομποτική εξερεύνηση του διαστήματος». Ένα από τα απαιτούμενα είναι να τοποθετήσει έναν ανιχνευτή που να μπορεί να ταξιδέψει 500 μέτρα κατά μήκος της επιφάνειας της Σελήνης και να στείλει εικόνες μέχρι το τέλος του 2017.

Οι τρεις αποστολές που σχεδιάζει η εταιρία έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί. Το «Lunar Scout», που θα αποτελέσει το πρώτο εμπορικό ταξίδι στη Σελήνη, το «Lunar Outpost» που θα κατασκευάσει ένα ερευνητικό κέντρο στο νότιο τμήμα της Σελήνης και το «Harvest Moon» που θα μεταφέρει τις περίφημες πέτρες στη Γη το 2020.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρίας, Bob Richards, δήλωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται έτσι ώστε το όχημα που βρίσκεται υπό κατασκευή, να μπορέσει να εκτοξευθεί μέχρι το τέλος του έτους.

ΠΗΓΕΣ:

Keywords
Τυχαία Θέματα