Η ΑΕΛ 66-64 τον μαχητικό και λειψό Αρκαδικό

20:22 14/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρά τις απουσίες (Σίννης, Κούτρας, Πελτιέρ), παρά την έλλειψη προετοιμασίας και φιλικών παιχνιδιών, παρά την απειρία πολλών νεαρών παικτών του, παρά τα σοβαρά λάθη της ομάδας στο κρίσιμο τελευταίο δίλεπτο και σχεδόν σ’όλο το παιχνίδι, ο Αρκαδικός, έχασε (66-64) στο τελικό-άστοχο σουτ, του Παντελή Μαραγκάκη (0.8′), απ’ την ΑΕ Λάρισας, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 των ανδρών.

Ο Αρκαδικός, είχε σοβαρά αμυντικά θέματα στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου και η ΑΕΛ του Χρήστου

Χασανίδη, με απλό, σωστό μπάσκετ και με καλή ευστοχία από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση (11/36 τρίποντα, 4/6 ο Χρήστος Γκογκίδης), πήγε στα αποδυτήρια, προηγούμενη με 43-29.

Ο Αρκαδικός, ξεκίνησε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως τα λάθη, οι αδράνειες σε άμυνα και η προληπτική… απόσυρση του Τζόρνταν Πελτιέρ απ’ το παρκέ, έφερε το 19-21 υπέρ των Θεσσαλών, με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Η αφύπνιση των γηπεδούχων και η σταδιακή επιστροφή τους στην διεκδίκηση της νίκης, έδωσε άλλο χρώμα στην αναμέτρηση που παρακολούθησαν γύρω στους 300 θεατές. Τζουγκαράκης και Προδρόμου, μπόρεσαν να δώσουν σκορ στους Τριπολιτσιώτες (46-55 το 3ο δεκάλεπτο).

Το τέταρτο δεκάλεπτο, είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι.

Ο Αρκαδικός «ροκάνισε» τη διαφορά και το ματς πήγε σε…ειδικές καταστάσεις.

Ο Προδρόμου ισοφάρισε σε 64-64 με προσωπική βολή (χάθηκε ευκαιρία να κάνει το 65-64, αφού απώλεσε βολή) και η Λάρισα, μπόρεσε και πέτυχε καλάθι (Κατσαρές), στην τελευταία της επίθεση (δεν έκανε φάουλ ο Αρκαδικός για να σταματήσει το χρόνο και να έχει αυτός την τελευταία επίθεση) και σχεδόν στο 1 δεύτερο πριν το φινάλε.

Στην επαναφορά της μπάλας, στο 0.8′, το σουτ του Μαραγκάκη βρήκε στεφάνι και το παιχνίδι έληξε υπέρ της ΑΕΛ, που λίγο έλειψε να γνωρίσει…πικρή ήττα, απ’ τον μαχητικό και συγκινητικό Αρκαδικό.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Κουστένης Τζίμης): Κούτρας, Βλάχος, Λυμπερέας, Παππάς, Τζαιδάς 2, Προδρόμου 21 (1), Μαραγκάκης 11 (2), Αποστολίδης, Πελτιέρ 2, Γαρμπής 5 (1), Τζουγκαράκης 17.

ΑΕΛ (Χασανίδης Χρήστος): Βλαχούλης, Γκογκίδης 18 (4), Καμαράς 4 (1), Παπαχρήστος 4, Κατσαρές 8 (1), Τσιαβές, Κονδυλόπουλος, Κνέζεβιτς 6, Σαριμπαλίδης 10 (2), Γκιουλέκας 16 (3), Χανέλι, Φιλιππόπουλος

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα