Γ.Θεοφύλακτος: «Εφικτή μια ανεκτή για την ελληνική κοινωνία συμφωνία» (video)

15:50 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι στο επόμενο Eurogroup της 7ης Απριλίου είναι εφικτή «μια ανεκτή για την ελληνική κοινωνία συμφωνία» έκανε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος, μιλώντας την Πέμπτη (23/3/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Για τα εργασιακά ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ξαναχτίσει το εργασιακό τοπίο. «Οι συλλογικές συμβάσεις

είναι κάτι που γκρεμίστηκε με την κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι καταργημένες και προσπαθούμε να τις επανακτήσουμε γιατί είναι ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για την απαίτηση του ΔΝΤ που αφορά σε πώληση μονάδων της ΔΕΗ σημείωσε ότι «η ΔΕΗ έχει έρθει σε μια δυσχερή κατάσταση λόγω της κρίσης, αλλά και της γενικότερης απαξίωσης της και πριν την κρίση. Την παραλάβαμε έτσι και προσπαθούμε την εξυγίανσή της σε ένα δυσμενές περιβάλλον». Δεν έκρυψε την ανησυχία του για το μέλλον της Εταιρίας, ωστόσο, πρόσθεσε «μας καλύπτουν, προς το παρόν, οι δηλώσεις Σταθάκη».

Στηλίτευσε τη στάση της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι είναι παράλογο χωρίς να ξέρουν τα μέτρα να λένε ότι δε θα τα ψηφίσουν, ενώ για το ενδεχόμενο εκλογών ξεκαθάρισε ότι στην παρούσα συγκυρία «κανείς δε θέλει μια τέτοια εξέλιξη, ούτε η κυβέρνηση ούτε οι δανειστές». «Θα κλείσει η αξιολόγηση, θα τελειώσει το πρόγραμμα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και θα πάμε σε εκλογές το 2019» υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα