ΓΣΕΕ: «Παράνομη και καταχρηστική η εκ περιτροπής εργασία στη FRIGO-GLASS»

13:51 8/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μόλις λίγες ημέρες μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη FRIGO-GLASS στην Πάτρα, η ΓΣΕΕ παρεμβαίνει στην εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της: «καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της εταιρείας FRIGO-GLASS ΑΒΕΕ Κ.ΑΧΑΙΑΣ, η οποία προχώρησε στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας

τριών ημερών, παρά το γεγονός ότι σε δύο πρόσφατες επιχειρησιακές συμβάσεις, είχε δεσμευτεί για πλήρη απασχόληση και εύρυθμη λειτουργία των εργασιακών σχέσεων στο εργοστάσιο.

Η απόφαση της εταιρείας για λιγότερα μεροκάματα, έρχεται μετά και από σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων, που άγγιξαν συνολικά το 26%, οδηγώντας τους στην εξαθλίωση».

Τέλος η ΓΣΕΕ «απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο πρέπει να προχωρήσει στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων, αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης, με δεδομένο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αναδιαρθρώνει τα δάνειά της, με σημαντική απομείωση – από τις ανακεφαλαιοποιημένες από τον ελληνικό λαό τράπεζες. Μάλιστα η εταιρεία, ενώ μιλά για συρρίκνωση της παραγωγής της, δανειοδοτείται με πρόσθετη χρηματοδότηση με το επιχείρημα της ανάπτυξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα