Γκραν Πρι Ουγγαρίας: 1-2 για τη Ferrari, ο Φέτελ αυξάνει τη διαφορά του απ’τον Χάμιλτον

21:03 30/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ασταμάτητη αποδείχτηκε η Ferrari στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν να τερματίζουν ακριβώς όπως ξεκίνησαν τον αγώνα και να κάνουν το 1-2 για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας.

Σε μια μέρα που τα «Ασημένια Βέλη» δεν είχαν απαντήσεις για την ταχύτητα της Scuderia, ο Βάλτερι Μπότας τερμάτισε τρίτος, μπροστά από τον συναθλητή του και διεκδικητή του τίτλου, Λιούις Χάμιλτον.

Ο

Βρετανός πιλότος της Mercedes παραχώρησε την τρίτη θέση στον Μπότας ακριβώς στην τελευταία στροφή, αντιστρέφοντας τη χάρη που του είχε κάνει στον 45ο γύρο ο Φινλανδός, ο οποίος υπακούοντας στις εντολές της ομάδας, άφησε τον Χάμιλτον να περάσει στην προσπάθειά του να απειλήσει τις Ferrari. Όταν συνειδητοποίησε ότι η προσπάθειά του δεν θα απέδιδε καρπούς, ο Χάμιλτον επέστρεψε την τρίτη θέση στον Μπότας, όπως είχε υποσχεθεί.

Έτσι, χάρη στον συγκεκριμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων, ο Φέτελ αύξησε τη διαφορά του στο πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον από τον έναν, στους 14 βαθμούς. Ό,τι καλύτερο μπορούσε να ελπίζει ο Γερμανός πιλότος ενόψει της ανάπαυλας των καλοκαιρινών διακοπών.

Πέμπτος τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν, παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί ποινή 10 δευτερολέπτων, επειδή έβγαλε εκτός πίστας τον ομόσταυλό του Ντάνιελ Ρικιάρντο στην δεύτερη στροφή του πρώτου γύρου.

Ο Φερνάντο Αλόνσο πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα για τη McLaren φέτος τερματίζοντας 6ος, μπροστά από τον συμπατριώτη του, Κάρλος Σάινθ με Toro Rosso.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Force India των Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν και η δεύτερη McLaren με τον Στόφελ Φαντόορν.

Επόμενο ραντεβού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Φόρμουλα 1, μετά από τέσσερις εβδομάδες, στις 27 Αυγούστου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι του Βελγίου στο Σπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα