Γκραν Πρι Μαλαισίας: Ο Χάμιλτον στερεί την pole από τον Ράικονεν – Δράμα για τον Φέτελ

16:49 30/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Λιούις Χάμιλτον πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο των κατατακτήριων δοκιμών, του τελευταίου Γκραν Πρι που γίνεται στη Μαλαισία στα 19 χρόνια της ιστορίας της, αποκρούοντας με επιτυχία την προσπάθεια του Κίμι Ράικονεν να του πάρει την pole position στον τελευταίο γύρο, για 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Αφού ξεπέρασε τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, τα οποία τον είχαν κρατήσει 1,5 δευτερόλεπτο μακριά από την πρώτη θέση, ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν γρήγορος και αλάθητος

όταν έπρεπε, κατακτώντας έτσι την 4η συνεχόμενη pole position στη Μαλαισία και 70η συνολικά.

Εν πλήρει αντιθέσει, ο μεγαλύτερος αντίπαλός του στο πρωτάθλημα, Σεμπάστιαν Φέτελ, είχε ένα καταστροφικό απόγευμα, καθώς προβλήματα με τη μονάδα ισχύος της Ferrari δεν του επέτρεψαν να συμπληρώσει ούτε ένα χρονομετρημένο γύρο, αναγκάζοντάς τον έτσι να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την τελευταία θέση.

Τρίτος, με Red Bull, ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, ανήμερα των 20ών του γενεθλίων, ενώ τέταρτος ήταν ο ομόσταυλός του στην αυστριακή ομάδα Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Πέμπτος, και πολύ πίσω από τον Χάμιλτον, ήταν ο Βάλτερι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes, ενώ έκτος ήταν ο για άλλη μια φορά εντυπωσιακός, Εστεμπάν Οκόν με Force India.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Στόφελ Φαντόορν, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Σέρχιο Πέρες και Φερνάντο Αλόνσο.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι της Μαλαισίας, θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 14:00 το μεσημέρι από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD καθώς και από το ert.gr. Η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις τρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα