Γκραν Πρι Κίνας: Έκτη συνεχόμενη pole για τον Χάμιλτον, ο Φέτελ κερδίζει τον Μπότας για ένα χιλιοστό

16:55 8/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

To σκηνικό για άλλη μια συναρπαστική μονομαχία ανάμεσα στη Mercedes και τη Ferrari, στήθηκε ξανά. Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε την pole position του Γκραν Πρι της Κίνας – την 63η για τον ίδιο και 75η για τη Mercedes σε 150 αγώνες – μόλις για 186 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Με τη σειρά του, ο Γερμανός οδηγός της Scuderia κατάφερε να κλέψει

τη δεύτερη θέση της εκκίνησης, μόλις στην τελευταία του προσπάθεια και για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, μπροστά από τον δεύτερο πιλότο της Mercedes Βάλτερι Μπότας.

Τέταρτος ήταν ο Κίμι Ράικονεν με τη δεύτερη Ferrari, ακολουθούμενος από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull. Ο έτερος πιλότος της αυστριακής ομάδας, Μαξ Φερστάπεν θα ξεκινήσει από την προτελευταία θέση, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε με το λογισμικό της μονάδας ισχύος της Renault.

Ο Φελίπε Μάσα έκανε για άλλη μια φορά ό,τι μπορούσε για να ανεβάσει τη Williams στην 6η θέση, μπροστά από τη Renault του Νίκο Χούλκενμπεργκ, τη Force India του Σέρχιο Πέρες, και την Toro Rosso του Ντανιίλ Κβίατ.

Τη δεκάδα έκλεισε ο 18χρονος οδηγός της Williams Λανς Στρολ, ο οποίος πραγματοποίησε μια πειστική εμφάνιση στον δεύτερο μόλις αγώνα του για την ιστορική βρετανική ομάδα.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής. Η μετάδοση του Γκραν Πρι της Κίνας από το Διεθνές Σιρκουί της Σαγκάης αρχίζει στις 15:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα