Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Ο Μπότας πετυχαίνει την πρώτη pole position της καριέρας του

22:21 15/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Βάλτερι Μπότας κατέκτησε την πρώτη pole position της καριέρας του κερδίζοντας τον συναθλητή του στη Mercedes, Λιούις Χάμιλτον για 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου, μετά από μια συναρπαστική μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν.

Ο Χάμιλτον είχε το πάνω χέρι καθ’όλη τη διάρκεια των δοκιμών όντας συνεχώς, έστω και ελάχιστα ταχύτερος του Μπότας, ο Φινλανδός πιλότος όμως ήταν γρήγορος όταν έπρεπε, πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο, μόλις στον τελευταίο γύρο.

Τρίτος, σχεδόν

μισό δευτερόλεπτο πίσω, ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η διαφορά του από τη Mercedes ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που περίμενε, δεδομένου του πόσο καλά αισθανόταν στο μονοθέσιό του.

Τέταρτος, χωρίζοντας τις δύο Ferrari στη μέση, ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, μόλις 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Κίμι Ράικονεν.

Έκτος, ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με τη δεύτερη Red Bull, ενώ έβδομος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, σε άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση για τη Renault.

Τον όγδοο ταχύτερο χρόνο των δοκιμών πέτυχε ο βετεράνος
οδηγός της Williams Φελίπε Μάσα, μπροστά από τον Ρομάν Γκροζάν με Haas, ο οποίος γιόρτασε τα γενέθλιά του στο κόκπιτ της VF17.

Τη δεκάδα έκλεισε η δεύτερη Renault του Τζόλιον Πάλμερ.

Όλη η δράση των κατατακτήριων δοκιμών θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένα στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. H ζωντανή μετάδοση του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν αρχίζει στις 18:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα