Γκραν Πρι Αυστρίας: 2η pole για τον Μπότας, ο Χάμιλτον ξεκινά όγδοος

20:00 8/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

O Βάλτερι Μπότας με Mercedes κατέκτησε τη δεύτερη pole position της καριέρας του πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι της Αυστρίας.

Ο Φινλανδός πιλότος γύρισε το Red Bull Ring σε 1 λεπτό 4 δευτερόλεπτα και 251 χιλιοστά του δευτερολέπτου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ πίστας που είχε ο Λιούις Χάμιλτον από το 2016, για δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Δεύτερος,

μόλις 42 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος από τον Μπότας, ήταν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Ο Λιούις Χάμιλτον με τη δεύτερη Mercedes ήταν τρίτος, αλλά θα ξεκινήσει από την όγδοη θέση λόγω μη προγραμματισμένης αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων. Ο Βρετανός πιλότος είχε μια ευκαιρία να πετύχει τον πρώτο χρόνο στα τελευταία λεπτά των κατατακτήριων δοκιμών, κάτι που θα του επέτρεπε να εκκινήσει από την έκτη θέση τη μέρα του αγώνα, η εγκατάλειψη του Ρομάν Γκροζάν όμως, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας και η κατά συνέπεια πρόωρη ολοκλήρωση των δοκιμαστικών, δεν του επέτρεψαν να βελτιώσει το χρόνο του.

Στην τέταρτη θέση κατετάγη η δεύτερη Ferrari του Κίμι Ράικονεν, μπροστά από τις Red Bull των Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν, οι οποίες αν και έπαιζαν εντός έδρας, δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κάτι καλύτερο από την πέμπτη και έκτη θέση.

Τη δεκάδα έκλεισαν η Haas του Ρομάν Γκροζάν, οι δύο Force India των Σέρχιο Πέρες και Εστεμπάν Οκόν και η Toro Rosso του Κάρλος Σάινθ.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του Γκραν Πρι της Αυστρίας θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις τρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα