Γιαννακόπουλος κατά Ζήγρα για τις ιδιωτικές κλινικές

19:23 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έκρηξη του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κων. Γιαννακόπουλου προκάλεσαν οι δηλώσεις στην εφημερίδα Ελευθερία του προισταμένου Δημόσιας Υγείας Γιώργου Ζήγρα εναντίον του, για το θέμα της αδειοδότησης ιδιωτικών κλινικών στη Λάρισας.
Σε ανακοίνωση του ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρει:
«Τα κακώς εννοούμενα επιχειρηματικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας, δυστυχώς για την κοινωνία μας, έφθασαν στο σημείο

να επιστρατεύσουν ακόμα και δημόσιους λειτουργούς στην εκστρατεία κατασυκοφάντησης και λασπολογίας της επιτροπής ελέγχου των ιδιωτικών κλινικών και ιδιαίτερα του προσώπου μου.
Είναι πρωτάκουστο και αξιοπερίεργο ο κατεξοχήν υπεύθυνος της δημόσιας υγείας, αντί να την προασπίζει και να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, να χειραγωγείται και να λειτουργεί σαν «υπάλληλος» ορισμένων επιχειρηματιών, που μας επιτίθενται παρελκυστικά μήνες τώρα. Να ταυτίζεται με συμπεριφορές, που δεν συνάδουν με την θέση που υποτίθεται πως υπηρετεί!
Δηλώνουμε για μια ακόμα φορά δημόσια ότι εμείς δεν νομοθετούμε αλλά εφαρμόζουμε πιστά τις εκάστοτε ρητές εντολές του υπουργείου υγείας, στο οποίο και λογοδοτούμε και οι οποίες τελευταία είναι δυσμενείς για ορισμένους επιχειρηματίες, που φαίνεται πως δεν μπορούν από μόνοι τους να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους, καθιστάμενοι υπόλογοι απέναντι σε εργαζόμενους και ασθενείς και γι’ αυτόν το λόγο έσπευσε σε βοήθεια ο ανωτέρω δημόσιος λειτουργός. Από υπηρεσιακό ενδιαφέρον άραγε;
Παρά τις αυστηρές συστάσεις προς τον κ. Γ.Ζήγρα, από τους προϊσταμένους του στην Περιφέρεια, κατά την χθεσινή πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη για τα μείζονα θέματα των κλινικών, για μεροληπτικές συμπεριφορές και επιλεκτικές διαρροές δημοσίων εγγράφων, προτού καν πρωτοκολληθούν και φθάσουν στα χέρια των αρμοδίων και για τα οποία έχει ήδη ειδοποιηθεί εξωδίκως από εμάς, παρουσιάζεται σήμερα ως τιμητής του υπηρεσιακού του καθήκοντος.
Η εμφανέστατη πλέον υπηρεσιακή του ανεπάρκεια και το ύφος της επιστολής του, περαιτέρω δε η δημόσια εμφάνισή του με την ιδιότητα του διευθυντή υπηρεσίας της Περιφέρειας χωρίς καν να έχει γνώση αυτής της ενέργειάς του και του περιεχομένου των δηλώσεών του ο κ Περιφερειάρχης, επιβεβαιώνει όλες τις υποψίες μας για τη λειτουργία του και τα κίνητρά του .
Εμάς μας είναι παντελώς αδιάφορο, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ Ζήγρας και για ποιους κόπτεται. Όταν έρθει η ώρα, θα λογοδοτήσει εκεί που πρέπει και σ’αυτούς που πρέπει.
Εμείς μένουμε σταθερά προσηλωμένοι πρώτιστα στη διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος και παράλληλα στη απρόσκοπτη λειτουργία των κλινικών με εξεύρεση λύσεων, για όλα όσα τελευταία προέκυψαν με σαφή εντολή του υπουργείου, στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στις ιδιωτικές κλινικές και εργαζόμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη για να δώσουμε το εύλογο περιθώριο που απαιτεί η εγκύκλιος του υπουργείου υγείας, ώστε όλοι οι επιχειρηματίες να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους πλέον σε κτίρια αυτοτελή και ανεξάρτητα, όπως η νεότερη ερμηνεία του νόμου το επιτάσσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα