Για ενίσχυση του βαλλιστικού οπλοστασίου της προειδοποιεί η Τεχεράνη

10:31 22/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί «εκτόξευσε» σήμερα την προειδοποίηση ότι η χώρα του θα ενισχύσει τις στρατιωτικές και βαλλιστικές ικανότητες παρά τις επικρίσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

Οι προεδρικές προειδοποιήσεις διατυπώθηκαν στη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποιήθηκε στην παρέλαση για την επέτειο από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ιράν και Ιράκ το 1980.

«Είτε το θέλετε είτε όχι θα ενισχύσουμε τις στρατιωτικές μας ικανότητες, που είναι απαραίτητες ως μέσο

αποτροπής. Δεν θα αναπτύξουμε μόνο τους πυραύλους μας, αλλά θα ενισχύσουμε και τις αεροπορικές, τις χερσαίες και τις θαλάσσιες δυνάμεις μας. Δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανέναν για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας», τόνισε ο Ροχανί στην ομιλία του που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το Ιράν έχει αναπτύξει ένα μεγάλο βαλλιστικό πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια, το οποίο ανησυχεί τις ΗΠΑ, αλλά και τη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο η Τεχεράνη υπογραμμίζει ότι το βαλλιστικό της πρόγραμμα είναι αποκλειστικά αμυντικό. «Η στρατιωτική μας ισχύ (…) δεν αναπτύχθηκε για να επιτεθούμε εναντίον άλλων χωρών», είπε ο Ροχανί.

Παράλληλα ο Ιρανός πρόεδρος απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αλλάξει πολιτική στάση αναφορικά με τις κρίσεις που ταλανίζουν την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reurters, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα