Για 2η μέρα ο Μάριος Σαλμάς στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

13:55 19/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Μάριο Σαλμά να καταθέτει για δεύτερη φορά.

Η επιτροπή διερευνά τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού της ΝΔ, για υπερτιμολογημένες εξετάσεις αρθροσκόπησης σε ιατρικό κέντρο ιδιοκτησίας συγγενή του.

ο κ.Σαλμάς είπε σήμερα ότι ο κ. Πολάκης και ο κ. Ξανθός μπορούσαν να βάλουν τέρμα στις εξετάσεις που κόστιζαν πάρα πολύ ακριβά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μία υπουργική απόφαση αναστέλλει μια άλλη. Αυτό θα μπορούσε να το κάνει και ο κ. Τ. Γεωργακόπουλος

του ΕΟΠΥΥ αλλά δεν το έκανε και ερχόμαστε τώρα εδώ να λέμε φταίει ο τάδε υπουργός η ο δείνα, για αυτές τις εξετάσεις, εννοώντας τον εαυτό του.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Γεωργακόπουλος στην κατάθεσή του έκανε λόγο για «καραμπινάτη παρανομία».

Ήταν υπερβολικό το τίμημα των 1500 € για μια ιατρική πράξη, ρώτησε ο κ Γιάννης Γκιόλας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι δεν ήταν ο υπερβολικό, απάντησε ο Σαλμάς, κόστιζε το αναλώσιμο. « Έχω χτίσει τον ΕΟΠΥΥ προσέθεσε ο κ.Σαλμάς «Μια εξέταση ή την θέλεις η δεν τη θέλεις». Οι εργασίες της επιτροπής συνεχίζονται.

Κατά την πρώτη του κατάθεση και αναφορικά με το επίμαχο θέμα των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων και την τιμή των 1.500 ευρώ που ορίστηκε, ο κ. Σαλμάς ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ως γιατρός δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα με τον ΕΟΠΥΥ και ανέφερε ότι στον τομέα των αρθροσκοπήσεων «δεν έχει καμία ευθύνη ή εμπλοκή». Υποστήριξε και ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ και το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα