Γενική κινητοποίηση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για την Εβδομάδα Κοινωνικής Προσφοράς κι Αλληλεγγύης

17:47 1/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κορυφαία υπόθεση συνολικά της κοινωνίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών έχει εξελιχθεί πλέον η κάθε εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας, προσφοράς αιμοπεταλίων, βλαστοκυττάρων, οργάνων σώματος και μυελού των οστών, όπως καταγράφεται και απ’ αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση μικρών και μεγάλων ενόψει της πρώτη Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του νέου έτους.

Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας διοργανώνεται

το ερχόμενο Σάββατο 4 Μαρτίου έως και το Σάββατο 11 Μαρτίου και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων, Αγ. Παύλου), με αφετηρία τα Πεύκα και τον Αγ.Παύλο. Ήδη, όμως, το μήνυμα της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης έχει απλωθεί σε όλο το δήμο με εξορμήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συνδημοτών και συμπολιτών μας. Οργανωμένες ομάδες εθελοντών, μαθητών και προσκόπων, με επικεφαλής αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, μεταφέρουν το μήνυμα-πρόσκληση σε κάθε γειτονιά, με τα μηνύματα να ενισχύουν την αισιοδοξία ότι η συμμετοχή των εθελοντών θα είναι μεγάλη για μια ακόμη φορά.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου, έχει ως εξής:

Σάββατο 4 Μαρτίου, 9 π.μ.-2 μ.μ., Δημ. κατάστημα Πεύκων, και

Δημ. Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Ανθέων 14)

Κυριακή 5 Μαρτίου, 8 π.μ.-2 μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)Δευτέρα 6 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)Τρίτη 7 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)Τετάρτη 8 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Συκιές)Πέμπτη 9 Μαρτίου, 10 π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα ΝεάποληςΠαρασκευή 10 Μαρτίου, 10π.μ.-8μ.μ., Δημ. κατάστημα ΝεάποληςΣάββατο 11 Μαρτίου, 9π.μ.-2μ.μ., Δημ. κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και σε αυτή τη διοργάνωση είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, οι Ιεροί Ναοί δήμου του Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο «Εργάνη», τα Συστήματα Προσκόπων του δήμου, τοπικοί σύλλογοι και φορείς.

Κατά τη διάρκεια της Αιμοδοσίας θα γίνεται και συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κυρίως παυσίπονων και αντιβιοτικών για παιδιά και ενήλικες με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων.

Πηγή:Δήμος Νεάπολης-Συκεών

Keywords
Τυχαία Θέματα