Γαλλία- Νέα δημοσκόπηση: Νίκη Μακρόν έναντι της Λεπέν στις 7 Μαίου

12:52 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Σύμμαχος» του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που νέα δημοσκόπηση εμφανίζει την Μαρίν Λεπέν, νικήτρια του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών,με 27,5%, αύξηση 2,5 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της 4ης Φεβρουαρίου.

Επικράτηση του Μακρόν

έναντι της Λεπέν με 61% έναντι 39%, στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου, προβλέπει η δημοσκόπηση, ενώ τρίτος εμφανίζεται ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, που πλήττεται από το σκάνδαλο αργομισθίας της συζύγου του.

Ωστόσο, η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της Μαρίν Λεπέν, είναι το πρώτο στέλεχος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που κατηγορείται από τη γαλλική δικαιοσύνη για εμπλοκή στην υπόθεση κατάχρησης κονδυλίων της Ε.Ε για εικονικούς βοηθούς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αντίθετα με την Κατρίν Γκρισέ, ο σωματοφύλακας της Μαρίν Λεπέν Τιερί Λεγκιέ, που επίσης υποβλήθηκε σε ανάκριση, αφέθηκε ελεύθερος.

Αμφισβητώντας για μια ακόμη φορά τις κατηγορίες αυτές, η Λεπέν ζήτησε στη διάρκεια συνέντευξής της χθες το βράδυ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1 από τη δικαιοσύνη «να μην διαταράσσει την εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές», καταγγέλλοντας και πάλι «πολιτική σκευωρία».

«Τον χειρότερο κίνδυνο, την άνοδο της ακροδεξιάς», επικαλέστηκε ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού, ανακοινώνοντας ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές αλλά θα στηρίξει τον ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο είχε περιγράψει το Σεπτέμβριο ως «τον υποψήφιο των δυνάμεων του χρήματος».

Ο Μακρόν δέχτηκε άμεσα τη στήριξη του Μπαϊρού, τονίζοντας: «Συμμερίζομαι απόλυτα την εκτίμησή του για τη σοβαρότητα της τρέχουσας κατάστασης εντός και εκτός Γαλλίας».

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση:Γαλλία/Μπαϊρού: «Τεράστιος κίνδυνος» – Συμμαχία με Μακρόν «κατά της Λεπέν»

Keywords
Τυχαία Θέματα