Γ. Πεταλωτής: Η Κεντροαριστερά πρέπει να κάνει ρήξεις με το παρελθόν της

12:01 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άποψη ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να πορεύεται με συγκολλήσεις προσώπων και αναπαλαιώσεις οργανώσεων και ιδεών, εξέφρασε -μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου- το στέλεχος του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών Γιώργος Πεταλωτής.

Χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο διάστημα για την Κεντροαριστερά, που εισέρχεται σε περίοδο συνεδρίων, τονίζοντας ότι σ’ αυτά τα συνέδρια θα πρέπει να επικαιροποιηθούν οι προοδευτικοί στόχοι και να ειπωθούν νέα

πράγματα στους πολίτες, ει δυνατόν από νέους ανθρώπους.

«Αν δεν καταφέρουμε, είπε, να κάνουμε ρήξεις με το παρελθόν μας και το παρελθόν της χώρας, θα αποτύχουμε», προσθέτοντας ότι υπάρχει αξιόλογο προσωπικό στο χώρο της Κεντροαριστεράς που πρέπει να βγει μπροστά.

Αναφερόμενος στην κατ’ αρχήν συμφωνία, που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο κ. Πεταλωτής τη χαρακτήρισε τεράστια ήττα για την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση για τη χώρα.

«Φαίνεται, τόνισε, ότι υπάρχει δέσμευση για εκρηκτικά πλεονάσματα 3,5%, που θα παρατείνουν και θα εμβαθύνουν τη φτώχεια», καλώντας την κυβέρνηση να βγει και να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό.

«Δεν έχει το δικαίωμα να ωραιοποιεί τη φτώχεια» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα