Γ. Κατσιαντώνης: Έχω απογοητευτεί. Κανένα κόμμα στη Βουλή δεν θέλει τη συναίνεση

11:57 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την μέχρι τώρα κοινοβουλευτική του εμπειρία στην Βουλή των Ελλήνων, τις προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων για την Παιδεία, το εκλογικό σύστημα, την εθνική συνεννόηση αλλά και τις εκτιμήσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας και την ραδιοφωνική εκπομπή «Καλημέρα στους 98,3» ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.

«Τους τελευταίους

11 μήνες έχω απογοητευτεί πάρα πολύ, επειδή βλέπω ότι δεν υπάρχει καθόλου συναίνεση μεταξύ των κομμάτων. Δεν την θέλουν τα κόμματα τη συναίνεση. Από την εμπειρία μου στις ΗΠΑ έχω μάθει ότι στα βασικά θέματα της χώρας υπάρχει μια κοινή γραμμή όπως πχ σε θέματα εθνικής άμυνας, εξωτερικής πολιτικής, παιδείας και φορολογία. Είναι τραγικά αυτά που ζω.»

Για την Παιδεία

«Χθες ο κ.Μητσοτάκης έκανε ένα τραγικό λάθος. Είπε ότι στις ΗΠΑ το εκπαιδευτικό σύστημα είναι όλο ιδιωτικό. Αυτό δεν ισχύει. Σε κάθε Πολιτεία στις ΗΠΑ υπάρχει ένα πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από την Πολιτεία και από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και στο οποίο ο φοιτητής σπουδάζει με πολύ χαμηλά δίδακτρα.
Είμαι υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Πρώτα από όλα να είναι ενισχυμένο το δημόσιο πανεπιστήμιο και έπειτα να υπάρχει και η ιδιωτική εκπαίδευση που θα λειτουργεί ανταγωνιστικά. Είναι το πιο υγιές

Εκλογές και εκλογικό σύστημα

«Πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάει σε εκλογές τους επόμενους μήνες. Θα λήξει η πολιτική του ζωή. Οι μετρήσεις δείχνουν χαμηλά ποσοστά και στα δύο μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ) Νομίζω πως κανένα από τα δύο κόμματα δεν θέλει εκλογές τώρα. Σε κάθε περίπτωση εγώ είμαι υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης. Τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα να βρούμε τις λύσεις για κάποια βασικά θέματα, να έχουμε κοινή γραμμή.»

«Είμαι υπέρ της απλής αναλογικής. Η προσωπική μου γνώμη είναι να μη γινόταν τόσο γρήγορα, αλλά λόγω κρίσης να μετατιθόταν η αλλαγή για το 2018.»

Ο κ. Κατσιαντώνης αν και έχει απογοητευτεί δηλώνει ότι δεν έχει χάσει την ελπίδα του και δίνει έμφαση στους νέους, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί από τα κοινά και αυτό εξυπηρετεί, όπως είπε, τα μεγάλα κόμματα.

Σε σχέση με τις εκλογές στις ΗΠΑ ο κ. Κατσιαντώνης, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής με τους Δημοκρατικούς στο Νέο Χαμσάιρ, εκτίμησε ότι οι Δημοκρατικοί με τη Χίλαρι Κλίντον θα κερδίσουν και μάλιστα με διαφορά τουλάχιστον 8 μονάδων, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι απέτυχαν να διεισδύσουν και να πάρουν ψηφοφόρους στη νέα δημογραφική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις ΗΠΑ, με τους γάμους λευκών, μαύρων, ισπανόφωνων.»Οι δημοκρατικοί έχουν εντάξει στα ψηφοδέλτιά τους νέους ανθρώπους, οι Ρεπουμπλικάνοι έμειναν στα κλασικά ποσοστά τους.»

Keywords
Τυχαία Θέματα