Φυλάκιση με αναστολή για την Ουγγαρέζα εικονολήπτρια – Με «κράτηση μεταναστών» απειλεί ο Ορμπάν

19:11 13/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή και υπό επιτήρηση, καταδικάστηκε η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία Πέτρα Λάζλο, που τον Σεπτέμβριο του 2015, βιντεοσκοπήθηκε να κλωτσά δύο πρόσφυγες, μεταξύ αυτών ένα παιδί, την ώρα που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς.

Η Λάζλο, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της με δάκρυα στα μάτια, ενώ πρόσθεσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Σέγκεντ της νότιας Ουγγαρίας.

Η

εικονολήπτρια, κατά την απολογία της υποστήριξε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της και είναι στόχος « εκστρατείας μίσους».
Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο εργαζόταν, το ακροδεξιό N1TV, την απέλυσε όταν το βίντεο έγινε viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Βίκτορ Ορμπαν: Συστηματική κράτηση μεταναστών λόγω απειλής τρομοκρατίας

Παραδεχόμενος ότι έρχεται «σε ανοικτή ρήξη με τους 27 εταίρους στην ΕΕ», ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, δήλωσε από το δημόσιο ραδιόφωνο ότι θα επαναφέρει την συστηματική κράτηση μεταναστών, μέτρο που αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό δίκαιο ωστόσο, όπως τόνισε, η εθνική κυριαρχία προέχει.

«Όσο εκκρεμεί η έγκριση ασύλου οι αλλοδαποί δεν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ουγγαρία», είπε ο 53χρονος πρωθυπουργός προαναγγέλοντας «νέες μάχες» με τις Βρυξέλλες, που απο κοινού με την την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υποχρέωσαν την Ουγγαρία το 2013 να αναστείλει την πρακτική της κράτησης των αιτούντων άσυλο.

«Κάθε νομική ρύθμιση που διευκολύνει την τρομοκρατία πρέπει να αλλάξει προς το συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας», υποστήριξε ο Ορμπάν.

Τα «τείχη» παραμένουν στα σύνορα με την Κροατία και τη Σερβία, ενώ από 29.436 αιτήσεις ασύλου ελάχιστες έχουν εγκριθεί από την Ουγγαρία που ηγείται του «αντιμεταναστευτικού μπλοκ» των χωρών του Βίζεγκραντ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα