Φλώρινα: Βουλευτής Ν.Δ. : «Τεράστιες οι ζημιές στους κτηνοτρόφους από το παγετό»

08:24 23/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με Θέμα: Μεγάλη μείωση στην παραγωγή γάλακτος στο ν. Φλώρινας και ζημιές στην κτηνοτροφία λόγω του παγετού, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Δ Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης. Μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει ότι ο νομός Φλώρινας, ίσως ο πιο κρύος νομός της χώρας, δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά με θερμοκρασίες -25ο για πολλές ημέρες.
«Η κακοκαιρία αυτή συνέπεσε με την περίοδο κατά την οποία η παραγωγή γάλακτος βρίσκεται στο ζενίθ της» αναφέρει ακόμα επισημαίνοντας ότι «λόγω του παγετού, η μείωση της παραγωγής ξεπερνά το 60%,

ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι από την αδυναμία πρόσβασης στις μονάδες τους προκειμένου να ταΐσουν τα ζώα, αλλά και από τις υλικές ζημιές που προκάλεσε σε αυτές το χιόνι».
Ρωτά τον Υπουργό πότε θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στο ν. Φλώρινας για τις ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι από το δριμύ ψύχος και αν προτίθεται να αποζημιώσει άμεσα τους κτηνοτρόφους του ν. Φλώρινας για τις απώλειες που υπέστησαν τόσο σε επίπεδο παραγωγής γάλακτος όσο και σε επίπεδο απώλειας ζωικού κεφαλαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα