Φλώρινα: Αντιπαράθεση για την «Αγία Όλγα» στο περιφερειακό συμβούλιο

09:59 4/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δριμεία κριτική στην περιφερειακή αρχή, για τον τρόπο που χειρίστηκε το έργο επισκευής του Κτιρίου Παιδόπολης «Αγία Όλγα» Φλώρινας, άσκησε σύσσωμη η αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης για το θέμα, που έγινε μετά από αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ερωτήματα προκάλεσε η προγραμματική σύμβαση που έγινε με τον Σύλλογο προς Διάδοση Ελληνικών Γραμμάτων, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το κτήριο της Αγίας Όλγας Φλώρινας. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής, τόνισε πως υπήρξε προσπάθεια παραπλάνησης του περιφερειακού συμβουλίου,

προκειμένου να «υφαρπάξουν τη σύμφωνη γνώμη» για την απόφαση εκτέλεσης του έργου και στο ίδιο «μήκος κύματος», η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γεωργία Ζεμπελιάδου, δήλωσε ότι υπάρχουν προσωπικές ευθύνες του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Στέφανου Μπίρου, για τη μη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ήταν να διατεθεί προς το Σύλλογο προς Διάδοση Ελληνικών Γραμμάτων το ποσό που χρειάζεται για να φτιαχτεί το κτήριο και να δοθεί δωρεά στο Πανεπιστήμιο για τη στέγαση της Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ ζήτησε «όπου υπάρχουν σκιές να έρθουν όλα στο φως και να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια». Αφού επισήμανε ότι δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν εκ νέου διευκρινήσεις από τον αρμόδιο υπουργό, για τον τρόπο υλοποίησης έργων του Τοπικού Πόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα