Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2017 – Βραβεία Οδυσσέας

16:23 23/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την απονομή των βραβείων «Οδυσσέας» το βράδυ του Σαββάτου 20 Μάη 2017, έκλεισε η αυλαία του 10ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Θέατρο Τέχνης του Camden Town στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ περιλάμβανε δεκάδες ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art

και πειραματικές ταινίες, ενώ υπήρχε και ειδικό διαγωνιστικό τμήμα σεναρίων. Το έργο της κριτικής επιτροπής ήταν εξαιρετικά δύσκολο φέτος λόγω του υψηλού επιπέδου ποιότητας των συμμετοχών.

Οι συμμετοχές στο προοδευτικό, εναλλακτικό και ανεξάρτητο Φεστιβάλ προέρχονταν από Έλληνες δημιουργούς και παραγωγούς από όλο τον κόσμο, όπως επίσης και από ξένους συντελεστές που είχαν ταινίες ή σενάρια που σχετίζονταν με την Ελλάδα.

Το «παρών» στην τελετή βράβευσης έδωσε πλήθος φίλων του κινηματογράφου, διαγωνιζόμενοι, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας στο Λονδίνο Αλέξης Γεωργιάδης, υποστηρικτές και φίλοι του Φεστιβάλ.

Ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους Έλληνες και ξένους Δημιουργούς για τη συμμετοχή τους, καθώς και στους φίλους και υποστηρικτές του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Σημείωσε ότι διανύοντας πλέον το δέκατο έτος του, ο θεσμός αυτός ενεργεί ως διεθνές σημείο συνάντησης για το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο από όλο τον κόσμο.

Ο κ. Προσύλης επισήμανε εξάλλου τη σημασία του ευρύτατου δικτύου επαγγελματιών του χώρου ανά τον κόσμο που έχει δημιουργηθεί με σημείο αναφοράς το Φεστιβάλ, καλωσόρισε τα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων δημιουργών και χαιρέτισε την υψηλή ποιότητα του ελληνικού φιλμ όπως προβλήθηκε στο Λονδίνο για ακόμα μια χρονιά.

Για το διαγωνιστικό ταινιών και σεναρίου πατήστε εδώ.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Website: www.londongreekfilmfestival.com

Email: [email protected]

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα