Φ. Χατζηδιάκος: Με την Περιφέρεια πρέπει να υπάρχει σχέση συνεργασίας

10:58 2/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην απόφαση να δεχθεί, υπό προϋποθέσεις, τα απόβλητα των ελαιοτριβείων στο βιολογικό καθαρισμό της, κατέληξε χθες η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου.
Την απόφαση ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, με πολλές αιχμές εναντίον της Περιφέρειας για τη στάση της.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε ότι το πρόβλημα με τα απόβλητα των ελαιοτριβείων υφίσταται εδώ και περίπου 20 χρόνια και παραμένει άλυτο παρά τις σχετικές ανακοινώσεις αρμόδιου παράγοντα

της περιφερειακής αρχής.
Επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε αλλαγή στάσης από την πλευρά της ΔΕΥΑΡ, αλλά νέοι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, μαζί με κενό νόμου σ’ ότι αφορά τα απόβλητα των ελαιοτριβείων.
«Η ΔΕΥΑΡ θα δεχθεί τα λύματα των ελαιοτριβείων στον βιολογικό, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποστεί την κατάλληλη προεπεξεργασία και ότι θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ποιοτική σύσταση τους» είπε, διαμηνύοντας ότι αυτοί που είναι αρμόδιοι, θα πρέπει να φροντίσουν να μην έχουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα στην επόμενη ελαιοκομική περίοδο.
«Με την Περιφέρεια δεν υπάρχει ιεραρχική σχέση, αλλά αντιθέτως πρέπει να υπάρχει σχέση συνεργασίας και συναλληλίας. Εμείς αυτή επιδιώκουμε και η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή» κατέληξε ο δήμαρχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα