Έβρος: Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα από Λογοθεραπευτές –Λογοπεδικούς, για τις νέες συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ

12:15 15/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ σε Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο και Ν. Ορεστιάδα, θα καταθέσουν το πρωϊ της ερχόμενης Δευτέρας, εκπρόσωποι των Λογοθεραπευτών –Λογοπεδικών Έβρου, συμπαραστεκόμενοι σε συναδέλφους τους που θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,

την ίδια ημέρα. Αιτία της κινητοποίησης είναι η ανακοίνωση από πλευράς ΕΟΠΥΥ, σχετικά με την εφαρμογή σύμβασης με τους Λογοθεραπευτές και τις υπόλοιπες ειδικότητες που παρέχουν υπηρεσίες ειδικής αγωγής, η οποία τίθεται σε ισχύ από τα τέλη Ιανουαρίου.

Λογοθεραπευτές – Λογοπεδικοί κάνουν λόγο για σύμβαση που αφήνει « πολλά κενά σε σχέση με τον τρόπο που θα παρέχονται οι υπηρεσίες στους ασφαλισμένους και από την άλλη σε σχέση με τους βιοποριστικούς όρους του Λογοθεραπευτή». Όπως αναφέρουν , ένα από τα βασικά κενά στη σύμβαση , αφορά στην «ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς δεν διασαφηνίζεται η συχνότητα των θεραπειών και μειώνεται ο υπολογιζόμενος χρόνος της συνεδρίας σε 30 λεπτά, ενώ η επιλογή θεραπευτή θα γίνεται πλέον με κριτήριο αν έχει συνάψει σύμβαση και όχι η εξειδίκευση του, η εμπειρία κτλ. Ταυτόχρονα δεν γίνεται σαφές αν θα υπάρχει «πλαφόν» στις συνεδρίες που θα πραγματοποιούνται το μήνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καθοριστούν τα εξατομικευμένα θεραπευτικά πλάνα και στόχοι».

Τέλος , οι Λογοθεραπευτές –Λογοπεδικοί του νομού, καλούν γονείς παιδιών ΑμεΑ και φορείς σε συζήτηση και ενημέρωση για τα νέα δεδομένα, ενώ τα πανελλήνια συνδικαλιστικά τους όργανα καλούν τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών “Ειδικής Αγωγής” για τους ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας 3μήνου ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ουσιαστικής διαπραγμάτευσης για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”, το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών “Ειδικής Αγωγής”, όπως και το Οικονομικών, να αναλογισθεί τη βιωσιμότητα των περίπου 2.500 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της “Ειδικής Αγωγής”, στις οποίες απασχολείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων . «Υπάρχουν πολλά κενά και ασάφειες. Δεν γνωρίζουμε καν αν υπάρχει μηνιαίο πλαφόν στο αριθμό των λογοθεραπειών. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε το οικονομικό βάρος να πέσει στους ώμους των οικογενειών» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, η εκπρόσωπος Λογοθεραπευτών-Λογοπεδικών Έβρου, Άννα-Μαρία Σίσκου.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα