Ευαγγελισμός: Σοβαρή δυσλειτουργία στο τμήμα μεταμοσχεύσεων μυελού των οστών

16:43 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας με στόχο να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ειδικά στο τμήμα μεταμοσχεύσεων, ζήτησε η ΕΙΝΑΠ.

Συγκεκριμένα η ΕΙΝΑΠ αναφέρει: «Μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών γίνονται σε λίγα νοσοκομεία στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, όπου γίνεται μεταμόσχευση στο 40% έως 50% των ενηλίκων ασθενών στην Ελλάδα.

Το 70% των μεταμοσχεύσεων που διενεργείται δεν είναι από συγγενείς.

Η αναζήτηση των μη συγγενών αποτελεί τη σημαντικότερη ενασχόληση του συντονιστή μεταμόσχευσης. Το 70% των ασθενών παραπέμπεται από άλλα νοσοκομεία της χώρας.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να υπάρχουν δύο συντονιστές μεταμόσχευσης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αδειοδότηση κάθε μονάδας».

Συνεχίζοντας η ΕΙΝΑΠ επισημαίνει πως: «Στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, μετά την αποχώρηση από το τμήμα μεταμοσχεύσεων της μοναδικής συντονίστριας μεταμόσχευσης μυελού των οστών και η οποία δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί, υπάρχει σοβαρή δυσλειτουργία.
Η υπόσχεση του Υπουργείου είναι ότι θα καλυφθεί η θέση του συντονιστή μεταμόσχευσης μετά το διορισμό γιατρών και νοσηλευτών μέσω Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα