Έτρεξαν στον Όλυμπο και κολύμπησαν στον Θερμαϊκό

18:57 10/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας από τους δυσκολότερους και πιο απαιτητικούς αγώνες τριάθλου που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, φιλοξενήθηκε χθες 9 Σεπτεμβρίου 2017, στον Πλαταμώνα Πιερίας. Στον τριαθλιακό αγώνα ALMIRAMAN-X.. του Σαββάτου πήραν μέρος 27 αθλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού και μεταξύ αυτών και μια γυναίκα από τον Βόλο οι οποίοι κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του αγώνα, ξεκινώντας στις 5.30 το πρωί με κολύμβηση 4χλμ με εκκίνηση από πλοιάριο, στη συνέχεια διένυσαν με το ποδήλατο 180χλμ με 4000 μέτρα θετική

υψομετρική διαφορά και ορεινό τρέξιμο 44χλμ στα μονοπάτια του Ολύμπου με 2250 μέτρα θετικής και 3900 μέτρα αρνητικής υψομετρικής διαφοράς.

Πρόκειται για έναν αγώνα που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δεύτερη στην Ευρώπη. Τούς 27 αθλητές που πήραν μέρος στον χθεσινό αγώνα βράβευσαν σήμερα στον Πλαταμώνα οι διοργανωτές οι οποίοι δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που βοήθησαν να στεφθεί με επιτυχία ο τριαθλικός αγώνας ALMIRAMAN-X..

Από την πλευρά του οι αθλητές ευχαρίστησαν τους διοργανωτές και κυρίως τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο που ήταν η ψυχή της διοργάνωσης ο οποίος κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων δεν έκρυψε την συγκίνηση του, προκαλώντας το χειροκρότημα των αθλητών και θεατών.

Σήμερα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, διεξήχθη ο επονομαζόμενος έξοχος αγώνας τριάθλου SUPER SPRINT BATTLE στον οποίο πήραν μέρος 75 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ο πανελλήνιος τρίαθλος παίδων.

Στον σημερινό τρίαθλο οι αθλητές διαγωνίστηκαν στα 200 μέτρα κολύμβηση-5χλμ ποδηλασία και 2χλμ τρέξιμο στον παραλιακό οδικό άξονα του Πλαταμώνα ενώ η εκκίνηση έγινε από την Θάλασσα ο τερματισμός μπροστά από την κεντρική εκκλησία του Πλαταμώνα.

Όπως, δήλωσε, στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Πιερίας κα. Σωτηρία Ουσταμπασίδου σκοπός του αγώνων ήταν η διάδοση του αθλητισμού, πολιτισμού και παράλληλα η στήριξη του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Πιερίας. Την οργάνωση των αγώνων είχε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΟΣΕΠ) Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας και ο Α.Π.Σ. ΤΡΙΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου Ολύμπου και τελούσαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολις Κατερίνης, Κίτρους, Πλαταμώνος καθώς και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και Τριάθλου ( ΕΟΜΟΠ).

Σημαντική ήταν και η προσφορά των εθελοντών, της αστυνομίας του Λιμενικού και του ΕΚΑΒ που βοήθησαν στην τέλεση των αγώνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα