Εθνικό πένθος για τους δεκάδες νεκρούς-Κι άλλοι αγνοούμενοι-Απροσπέλαστοι δρόμοι-Κακοκαιρία (video+upd+photos)

11:15 16/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επόμενη μέρα της πολύνεκρης τραγωδίας με τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, βρίσκουν τη χώρα σε 3ήμερο Εθνικό πένθος και τον κρατικό μηχανισμό να εξακολουθεί να αναζητά αγνοουμένους αλλά και να προσπαθεί να ανταποκριθεί στις επείγουσες ανάγκες. Κυνηγοί και οδηγοί φορτηγών οι αγνοούμενοι που αναζητούνται.

Σύμφωνα με τον εως τώρα απολογισμό, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, δύο σοροί ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί, 12 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται και ανυπολόγιστες

είναι οι υλικές καταστροφές. Στην εκπομπή Απευθείας μίλησε ο Ν. Παπαευσταθίου διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε συναγερμό με προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα και σήμερα. Το σύνολο των μηχανικών, περίπου 300 άτομα, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και των άλλων φορέων του έχει κινητοποιήσει το υπουργείο Υποδομών για την αντιμετώπιση των καταστροφών στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Μάνδρας. Πολλοί από τους μηχανικούς βρίσκονται ήδη στο κέντρο επιχειρήσεων του συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας και οι υπόλοιποι είναι σε 24ωρη επιφυλακή.

Ηδη στις πληγείσες περιοχές άρχισε έντονη βροχόπτωση. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου προβλέπει:

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρα Αττικής, κατέστρεψε και τα περισσότερα φαρμακεία της περιοχής, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν, θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι τις 23:00 και, κατόπιν συνεννόησης με τους τομεάρχες των περιοχών, οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Την αναστολή της λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών των Ειρηνοδικείων Μεγάρων και Ελευσίνας έως και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών αποφασισε ο Υπουργος Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Μηνύματα οδύνης και συμπαράστασης για τα θύματα και τους πληγέντες εξέφρασαν η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία. Εθνικό πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός. Δεσμεύτηκε για άμεσα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Δεν είναι ώρα για την απόδοση ευθυνών. Προέχει να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση. Δεν θα επιτρέψουμε καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των πληγέντων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ΕΡΤ.

Σχετική είδηση: Νέα Πέραμος-Μάνδρα Αττικής: 15 νεκροί, αγνοούμενοι, 17 τραυματίες (βίντεο)

Keywords
Τυχαία Θέματα