Εθνική Στρογγυλή Τράπεζα κατά των Διακρίσεων στις 12 Δεκεμβρίου

18:37 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Όπως και τα προηγούμενα 15 χρόνια, έτσι και φέτος θα διεξαχθεί η Εθνική Στρογγυλή Τράπεζα κατά των Διακρίσεων, ένας θεσμός που διοργανώνεται από την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό.

Θέμα της είναι:
Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΜΙΣΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ

H επιλογή έγινε στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Ενίσχυση των ικανοτήτων των αρχών επιβολής του νόμου στην αντιμετώπιση εγκλημάτων μίσους, μέσω βιωματικής μάθησης», που υλοποιείται από το

Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ε.Ε..

Η Πρώτη Ενότητα θα πραγματευτεί την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας των επιμορφωτικών σεμιναρίων περί ρατσιστικού εγκλήματος και εγκλήματος μίσους στους κλάδους των δικαστών, των αστυνομικών και των δικηγόρων από εκπροσώπους των φορέων που διοργάνωσαν τα σεμινάρια , ενώ η Δεύτερη Ενότητα θα επικεντρώσει στην αξιολόγηση των σεμιναρίων από τους ίδιους τους ωφελούμενους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (οδός Ακαδημίας 20 – τρίτος όροφος)

Στο τέλος κάθε Ενότητας προβλέπεται διάλογος με ερωτήσεις και τοποθετήσεις.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα