Εθελοντές στείρωσαν αδέσποτα ζώα στον Τύρναβο

14:18 8/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

“Σ’ αυτήν την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί” ήταν το μήνυμα στην αφίσα για τις στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Τυρνάβου. Το μήνυμα αυτό φαίνεται πως άγγιξε τους πολίτες του Αμπελώνα και του Τυρνάβου, οι οποίοι χωρίς να είναι απαραίτητα φιλόζωοι συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια.


Έτσι ήταν πάρα πολλοί οι πολίτες που βοήθησαν τα συνεργεία του Δήμου και του φιλοζωικού σωματείου Anim.A.L. και τους φιλόζωους του Δήμου μας, που όλες τις ημέρες ενεργούσαν όλοι μαζί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συλλεχθούν πολλά αδέσποτα ζώα από τις πλατείες, τα πάρκα, τους δρόμους, γύρω από

τα σχολεία και αλλού.
Η προσπάθεια λοιπόν στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στον εθελοντισμό και αποτέλεσε ένα βήμα στην προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Τυρνάβου.
Η εθελόντρια Γερμανίδα κτηνίατρος με την ομάδα της διεκπεραίωσε με τον καλύτερο τρόπο όλα τα αδέσποτα που εισήλθαν στο χώρο των στειρώσεων, εξασφαλίζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα την υγεία και την ανάνηψη των ζώων.

Οι υπάλληλοι του Δήμου που ενεπλάκησαν στη διεκπεραίωση δούλεψαν ως συνήθως με συνέπεια και σοβαρότητα.
Η δράση λοιπόν αποτελεί απόδειξη πως, όταν ο εθελοντισμός βρίσκει κοινό στόχο με την κοινωνία και κοινό βηματισμό με τις υπηρεσίες, τότε το όφελος για την κοινωνία είναι μεγάλο.
«Σε όλους όσοι βοήθησαν θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους πολίτες πως αυτή η προσπάθεια μπορεί να αποφέρει τη μείωση των αδέσποτων ζώων αλλά η μεγάλη προσπάθεια πρέπει να γίνει από όσους έχουν δεσποζόμενα ζώα, τα οποία πρέπει να τα σημάνουν, να τα καταγράψουν και να τα δηλώσουν στο Μητρώο του Δήμου»,τόνισε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χρήστος Τσιόπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα