ΕΡΤ2 – «Σάρα, περιπέτειες στο Άβονλι» – Β’ κύκλος – 13ο επεισόδιο

05:26 5/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 13ο επεισόδιο του Β΄κύκλου της νέας πολυβραβευμένης οικογενειακής σειράς εποχής, παραγωγής Καναδά 1990-1996, «Σάρα, περιπέτειες στο Άβονλι» (Road to Avonlea), έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στις 16:00.

Σ’ αυτή την πολυβραβευμένη οικογενειακή σειρά εποχής, εκτός από την περιπετειώδη και συγκινητική ιστορία της 10χρονης Σάρα, οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλους αστέρες του Χόλιγουντ, είτε στις πρώτες τους εμφανίσεις, είτε σε ρόλους που γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτούς: Ράιαν Γκόσλινγκ,

Στόκαρντ Τσάνινγκ, Ντάιαν Γουίστ, Φέι Νταναγουέι, Κρίστοφερ Ριβ, Μπρους Γκρίνγουντ, Κρίστοφερ Λόιντ, Πίτερ Κογιότ κ.ά.

Η σειρά πραγματεύεται την ιστορία μιας πλούσιας μικρής κοπέλας,
η οποία αναγκάζεται να αφήσει το Μόντρεαλ και τον πατέρα της και να ζήσει με τους συγγενείς της μητέρας της στην μικρή πόλη του Άβονλι.

Χρησιμοποιώντας ιστορίες, ήρωες και καταστάσεις από τα βιβλία της Λούσι Μοντ Μοντγκόμερι -γνωστή ως L. M. Montgomery– («The Story Girl», «The Golden Road», «Chronicles of Avonlea» και «Further Chronicles of Avonlea»), η Sullivan Entertainment δημιούργησε μια συγκινητική οικογενειακή σειρά που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και μεταδόθηκε στον Καναδά, αλλά και στις ΗΠΑ (Disney Channel) για επτά συνεχόμενες σεζόν (1990-1996).

Μετά την ολοκλήρωση της μετάδοσής της, η σειρά πουλήθηκε σε περισσότερες από 140 χώρες.

Γενική υπόθεση: Με φόντο το μαγευτικό σκηνικό της Νήσου του Πρίγκιπα Εδουάρδου (Prince Edward Island), η σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες της Σάρας Στάνλεϊ, των συγγενών της αλλά και των κατοίκων της γραφικής πόλης του Άβονλι, στο γύρισμα του 20ού αιώνα. Εκεί, όπου η 10χρονη Σάρα εστάλη από τον πλούσιο πατέρα της να ζήσει με τις δύο ανύπαντρες θείες της, από την πλευρά της μητέρας της, στην προσπάθειά του να την προστατεύσει από το σκάνδαλο υπεξαίρεσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον κατ’ οίκον περιορισμό του. Η Σάρα για να επιβιώσει συναισθηματικά στο Άβονλι, χωρίς τον πατέρα της, θα πρέπει να κάνει πολλές αναπροσαρμογές στον τρόπο ζωής της, σε σχέση με τον προνομιακό τρόπο ζωής της στο Μόντρεαλ.

Πρωταγωνιστούν: Σάρα Πόλεϊ, Τζάκι Μπάροους, Τζέμα Ζάμπρογκνα, Λάλι Γκαντό, Μάικλ Μαχόνεν, Μαγκ Ράφμαν, Ρ. Τόμσον, Ζάκαρι Μπένετ, Μόλι Άτκινσον, Σέντρικ Σμιθ, Χάρμονι Κραμπ, Σούζαν Κοξ, Τζόελ Μπλέικ, Ρόμπερτ Κόλινς, Φράνσις Χάιλαντ, Άννα Φέργκιουσον

Κατά τη διάρκεια των επτά κύκλων, πολλοί αστέρες φιλοξενήθηκαν από τη σειρά, σε ρόλους που γράφτηκαν ειδικά γι’ αυτούς. Ανάμεσά τους, ο Ράιαν Γκόσλινγκ, η Στόκαρντ Τσάνινγκ, η Ντάιαν Γουίστ, η Φέι Νταναγουέι, ο Κρίστοφερ Ριβ, ο Μπρους Γκρίνγουντ, ο Κρίστοφερ Λόιντ, ο Πίτερ Κογιότ κ.ά.

Η σειρά έχει αποσπάσει 4 Βραβεία EMMY:

1992: Βραβείο καλύτερης Α΄ ανδρικής ερμηνείας σε δραματική σειρά (Κρίστοφερ Λόιντ).

1993: Βραβείο καλύτερης παιδικής σειράς.

1995: Βραβείο για καλύτερα κοστούμια σε δραματική σειρά.

1997: Βραβείο Guest ηθοποιού σε δραματική σειρά (Ντάιαν Γουίστ).

Β΄κύκλος – Επεισόδιο 13ο

«Αταίριαστοι και θαύματα»

Ο Άρτσι Γκίλις, ο καινούργιος ιδιοκτήτης του υλοτομείου στο Άβονλι και αυτόκλητος προπονητής της ομάδας χόκεϊ της πόλης, είναι ένας αλαζόνας που πιστεύει ότι μπορεί να αγνοήσει τους αποδεκτούς κανόνες συμπεριφοράς στο Άβονλι. Οι κακοί του τρόποι και οι αυθαίρετοι κανόνες τους αρχίζουν να ενοχλούν την πόλη, ειδικά όταν αρχίζει να κόβει ξύλα σε ακτίνα 15 χλμ. από την πόλη. Η δις Στέισι, η επιθεωρήτρια των σχολείων, επιστρέφει στην πόλη και προσπαθεί να εισαγάγει αθλήματα εσωτερικού χώρου στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου. Η Χέτι πιστεύει ότι τα ανταγωνιστικά αθλήματα δεν έχουν θέση στο σχολικό σύστημα, αλλά η δις Στέισι, φλογερή υποστηρίκτρια της φιλοσοφίας «νους υγιής εν σώματι υγιή», προτείνει να εισαχθεί το χόκεϊ στο πρόγραμμα. Όταν ανακοινώνονται οι δοκιμές για την ομάδα χόκεϊ Άβονλι Αβέντζερς, ο Φίλιξ και τα άλλα αγόρια είναι ενθουσιασμένα. Οι ελπίδες τους να μπουν στην ομάδα καταρρακώνονται, ωστόσο, όταν ο προπονητής Άρτσι Γκίλις κρίνει ότι η ομάδα θα είναι «ανδρών» και επιβάλλει περιορισμούς ύψους για τις δοκιμές. Στο μεταξύ, η Πεγκ Μπόουεν, που ανταλλάσσει κουβέντες με τον Άρτσι για την υλοτόμηση της περιοχής κοντά στο σπίτι της, φτάνει στις δοκιμές μεταμφιεσμένη σε άντρα. Εκθέτει τον Άρτσι ως υποκριτή, όταν εκείνος την κάνει δεκτή στην ομάδα και αποκαλύπτει ότι είναι γυναίκα. Ο Άλεκ Κινγκ, οργισμένος από τον αποκλεισμό του γιου του, υποστηρίζει την Πεγκ. Όταν ο Άρτσι προκαλεί τον Άλεκ να φτιάξει τη δική του ομάδα που θα απαρτίζεται από τους «απορριφθέντες», ο Άλεκ δέχεται την πρόκληση. Η Πεγκ προσθέτει τον όρο ότι σε περίπτωση ήττας των Αβέντζερς, ο Άρτσι θα πρέπει να σέβεται τους παλαιούς κανόνες υλοτόμησης γύρω από το Άβονλι. Με την προπόνηση του Άλεκ, τα αουτσάιντερ αρχίζουν να παίζουν σαν ομάδα. Αλλά όταν ο Άλεκ πέφτει και χτυπάει τον αστράγαλό του, η ομάδα μένει χωρίς προπονητή. Η Χέτι αναγκάζεται να ζητήσει από τη δεσποινίδα Στέισι να αναλάβει την ομάδα. Η δις Στέισι συμφωνεί με τον όρο η Χέτι να υποστηρίξει το καινούργιο σχολικό αθλητικό πρόγραμμα.
Η μέρα του μεγάλου αγώνα φτάνει. Ο Άρτσι, αντικρίζοντας τη γυναίκα προπονήτρια, προτείνει να ματαιωθεί το ματς, αλλά η Χέτι και η Τζάνετ αρνούνται. Στα μέσα του αγώνα, η Τζάνετ φεύγει από το γήπεδο για να πάει να δει πώς είναι ο Άλεκ. Η Σάρα τραυματίζεται στον αγώνα και αναγκάζεται να μεταβεί και εκείνη στο κτήμα Κινγκ. Η Σάρα φτάνει στο κτήμα ακριβώς την στιγμή που αρχίζει η Τζάνετ να γεννάει. Καθώς ο Άλεκ αδυνατεί να κινηθεί, η Σάρα είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει την Τζάνετ. Κατορθώνοντας να ξεπεράσει τον πανικό της, η Τζάνετ καθοδηγεί τη Σάρα για το πώς να τη βοηθήσει στον τοκετό. Οι «απορριφθέντες» κερδίζουν και ο Άρτσι Γκίλις ορκίζεται να τιμήσει την υπόσχεσή του. Καθώς η ομάδα επιστρέφει στο κτήμα των Κινγκ, ακούνε τα κλάματα του νεογέννητου της οικογένειας.

Σενάριο: Μάρλεν Μάθιους
Σκηνοθεσία: Ρενέ Μπονιέρ
Guest Stars: Μάντλιν Καν, Γκόρντον Μάστεν, Κέιτ Λιντς

Παίζουν: Σάρα Πόλεϊ, Τζάκι Μπάροους, Τζέμα Ζάμπρογκνα, Λάλι Γκαντό, Μάικλ Μαχόνεν, Μαγκ Ράφμαν, Ρ. Τόμσον, Ζάκαρι Μπένετ, Μόλι Άτκινσον, Σέντρικ Σμιθ, Χάρμονι Κραμπ, Σούζαν Κοξ, Τζόελ Μπλέικ, Ρόμπερτ Κόλινς, Φράνσις Χάιλαντ, Άννα Φέργκιουσον

Keywords
Τυχαία Θέματα