ΕΡΤ1 – «Το ανθρώπινο κεφάλαιο»

02:11 18/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το εξαιρετικό δράμα «Το ανθρώπινο κεφάλαιο» (Human Capital), παραγωγής Ιταλίας 2013, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, -σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση- την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 23:00.

Υπόθεση: Ιταλία, Μιλάνο. Ένα τζιπ συγκρούεται με έναν άτυχο ποδηλάτη μια νύχτα πριν από την Παραμονή των

Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα συνδέει και παράλληλα ανατρέπει τη ζωή των δύο οικογενειών Μπερνάσκι και Οσόλα που βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας;
Βασισμένη στο best seller «Human Capital» του Stephen Amidon, η ταινία χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια, το καθένα από τα οποία προσεγγίζει την ιστορία από την οπτική γωνία διαφορετικού χαρακτήρα. Ο Ιταλός σκηνοθέτης με έξυπνο αφηγηματικό τρόπο αποκαλύπτει σε κάθε κεφάλαιο από ένα κομμάτι του παζλ, επιτρέποντας στον θεατή να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλαπλές ιστορίες, να γνωρίσει σε βάθος τους χαρακτήρες και να ανυπομονεί διαρκώς για την εξέλιξη της πλοκής.

Σκηνοθεσία: Πάολο Βίρτζι.

Παίζουν: Φαμπρίτζιο Μπεντιβόλιο, Βαλέρια Γκολίνο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Ματίλντε Τζιόλι.

Διάρκεια: 110΄

Συμμετοχές / Βραβεία

Επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2015.Επτά Βραβεία (Καλύτερης ταινίας, Καλύτερου Σεναρίου, Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερου Ήχου), στα Βραβεία Ιταλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου David di Donatello 2014.Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, για τη Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι στο Tribeca Film Festival 2014.Βραβείο Καλύτερης ταινίας, στις Χρυσές Σφαίρες της Ιταλίας 2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα