ΕΡΤ1 – Ες αύριον τα σπουδαία: «Γιάννης Σεβδικάλης – Μια αστραπή»

11:19 18/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο πλαίσιο της μετάδοσης του τρίτου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στην ΕΡΤ1, προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Γιάννης Σεβδικάλης – Μια αστραπή», του σκηνοθέτη Αλκή Σδούγκου.

Ο Γιάννης Σεβδικαλής είναι σήμερα 25 ετών. Πριν από περίπου 4 χρόνια υφίσταται διπλό ακρωτηριασμό στα δυο του πόδια έπειτα από ατύχημα με τραίνο στο Γκάζι, ενώ ήταν πεζός. Η υπόθεσή του τότε αφυπνίζει

την ελληνική κοινωνία και πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να τον στηρίξουν. Σήμερα ο Γιάννης είναι ήδη ένας πρωταθλητής με παρουσία σε παγκόσμιες διοργανώσεις, πανευρωπαϊκά ρεκόρ αλλά και τη συμμετοχή του στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία σε αγώνισμα του στίβου. Ο Γιάννης μας αφήνει να τρυπώσουμε στην καθημερινότητά του αλλά και να τον ρωτήσουμε για όλα τα θέματα ταμπού σε σχέση με την αναπηρία. Ο Γιάννης δεν έχει απλά όνειρα. Μόνο στόχους και πείσμα. Και με έναν αυθόρμητο τρόπο σε κάνει αβίαστα να νιώθεις πως αν ακόμα διεκδικείς κάτι είναι επειδή δεν το προσπάθησες αρκετά.

Συντελεστές /Ιδιότητες: Άλκης Σδούγκος – Σεναριογράφος/Σκηνοθέτης, Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος- Δ. Φωτογραφίας ,Νίκος Μπουγιούκος- Ηχολήπτης, Χάρης Μαυροφοράκης- Μοντέρ.

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη Άλκη Σδούγκο:

Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στον ημερήσιο τύπο (ΣΚΑΪ, Ελεύθερος Τύπος, Ημερησία) όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Με δική του απόφαση εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και πέρασε στον καλλιτεχνικό χώρο.

Αφού διετέλεσε βοηθός σκηνοθέτη κοντά σε καταξιωμένους δημιουργούς και σκηνοθέτες, έλαβε μέρος ως καλλιτεχνικός διευθυντής, συμπαραγωγός και σκηνοθέτης σε θεατρικές παραστάσεις, ενώ τα έξι τελευταία χρόνια ασχολείται παράλληλα και με τον κινηματογράφο -ως κινηματογραφιστής και παραγωγός- αλλά και τα ραδιοτηλεοπτικά σποτ κυρίως κοινωνικού ενδιαφέροντος. Το 2011 – 2012, για δυο συνεχόμενες χρονιές, ανέβασε –σε δικά του κείμενα- την βραβευμένη σατιρική κωμωδία «SHOW S’6» που φιλοξενήθηκε σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας. Ταινίες του αλλά και ντοκιμαντέρ του έχουν διακριθεί σε κινηματογραφικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και σε διαγωνισμούς κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Μετά τους δύο επιτυχημένους κύκλους της σειράς «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα