ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 25 10 2016

11:26 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση

Αποκλείει την συγχώνευση του Σισμανόγλειου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Τη δέσμευση της κυβέρνησης πως το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν θα συγχωνευθεί με το γειτονικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, υποβαθμίζοντας το σε πρωτοβάθμια μονάδα περίθαλψης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Την ανακοίνωση και ταυτόχρονα δέσμευση την έκανε ο κ. Ξανθός ενώπιον του Δημάρχου Κομοτηναίων, Γιώργου Πετρίδη και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, Παντελεήμονος, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν για το θέμα του Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Μιλώντας

στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο κ. Πετρίδης πρόσθεσε πως ο υπουργός υπογράμμισε ότι το Σισμανόγλειο λόγω των μεγάλων ελλείψεων που έχει, μπαίνει σε προτεραιότητα, μεταξύ των 4-5 νοσοκομείων της Χώρας.
Σε ότι αφορά την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Κομοτηνής, επειδή δεν φτάνουν οι πόροι μόνο από το ΕΣΠΑ, εξετάζονται άλλες τρεις εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι τις Γιορτές των Χριστουγέννων.

Διαμαρτυρία για τη δημιουργία σταθμού διοδίων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Υπουργούς για τη δημιουργία σταθμού διοδίων στη Μέστη ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ως στους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, στον Πρόεδρο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., κ. Στέργιο Πιτσιόρλα και στον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε., κ. Χρήστο Αντωνούδη. Με την επιστολή ζητούν:
– Την ακύρωση ίδρυσης σταθμού διοδίων στη Μέστη.
– Το συνολικό και δίκαιο επανασχεδιασμό λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Θράκης .
– Τη μη παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτη.

Διόδια στα σύνορα για να περιορισθούν οι διαρροές από οδηγούς άλλων χωρών

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα δώσουν χρόνο στην κυβέρνηση και τους υπευθύνους για τα θέματα της λειτουργίας νέων διοδίων στην Μέστη, οι φορείς και η κοινωνία της Θράκης, προκειμένου να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνης ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαππών, Ιωάννης Σταυρίδης.
«Οι φορείς αποφασίσαμε να κάνουμε την πρόταση να λειτουργήσουν διόδια στην είσοδο της Χώρας στα σύνορα, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές Χώρες, κάτι το οποίο και θα προσδώσει πόρους στο δημόσιο ταμείο. Οι λόγοι που αντιτιθέμεθα είναι λόγοι οδικής ασφάλειας, οικονομικοί, αναπτυξιακοί. Επίσης η πρότασή μας είναι να λειτουργούν αναλογικά διόδια, σε σχέση με τα χιλιόμετρα που χρησιμοποιεί κάποιος, επίσης όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Σταυρίδης.

Ειδική συνεδρίαση εκλογής Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ την Κυριακή

Συγκαλείται ειδική συνεδρίαση με τους άμεσα εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη – Περιφερειακούς Συμβούλους του Επιτυχόντος Περιφερειακού Συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ», στον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή (πρώην Νομαρχία Ροδόπης), που βρίσκεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 1, στις 30 Οκτωβρίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης : «Εκλογή Περιφερειάρχη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , προς πλήρωση της κενής Θέσης ».

Ανάπτυξη πρωτοβουλιών από το «Εμείς η πόλη»

Ανάπτυξη πρωτοβουλιών και συνεργασιών δρομολογεί η Δημοτική Παράταξη «Εμείς … η πόλη» με τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων για το σχεδιασμό του Δήμου Κομοτηνής του 2020.
«Μείζον ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων και εργαλείων μέσω της αξιοποίησης των νέων προγραμμάτων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (πακέτου Γιούνκερ) για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και την χρηματοδότηση δημοσίων έργων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης.

Πρωτογενής Τομέας

Ξεκίνησε η ελαιοσυλλογή στη Θράκη

Ξεκίνησε η ελαιοκομική περίοδος και το Ελαιοτριβείο Πελαγία άνοιξε και είναι στη διάθεση των Ελαιοπαραγωγών για την παραγωγή του δικού τους λαδιού.
Εδώ και 7 χρόνια λειτουργεί στον οικισμό Πελαγία του Δήμου Μαρώνειας Σαππών και παράγει Ελαιόλαδο μετά από ψυχρή έκθλιψη της ελιάς, διατηρώντας έτσι τα αρώματα, τη γεύση και άρα άριστης ποιότητας ελαιόλαδο. Το ελαιοτριβείο προσεγγίζουν παραγωγοί από Ξάνθη και από Έβρο, εκτός από τη Ροδόπη.
«Καλό θα είναι για να βγάζουν το λάδι της ημέρας και να μην υποβαθμίζεται η ποιότητα από τυχόν παραμονή του προϊόντος σε αποθήκες, να κλείνουν οι παραγωγοί ραντεβού, οπότε μόλις ολοκληρώσουν την ελαιοσυλλογή να προχωρούν αμέσως στην ελαιοποίηση».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής η ιδιοκτήτρια του Ελαιοτριβείου Πελαγία, Σίσση Παχιαδάκη, η οποία καταγράφει ενδιαφέρον για βελτίωση του προϊόντος, ωστόσο για οργανωμένες προσπάθειες παραγωγής και τυποποίησης τόνισε πως έχουμε ακόμα δρόμο πολύ.

ΔΠΘ

Βασίλης Τσαουσίδης: «Πρυτανικά μαθήματα λασπολογίας»

Για πρυτανικά μαθήματα λασπολογίας κάνει λόγο σε επιστολή του ο Βασίλης Τσαουσίδης Καθηγητής ΗΜ&ΜΥ και Μέλος Συμβουλίου ΔΠΘ για τις κατηγορίες περί οικονομικών ατασθαλιών που έκανε λόγο ο πρύτανης του Δημοκριτείου, Αθανάσιος Καραμπίνης και τα προγράμματα που σταμάτησαν.
Ο κ. Τσαουσίδης μεταξύ άλλων αναφέρει πως:
Οι μεθοδεύσεις αυτού του Πρύτανη προσβάλλουν κάθε ακαδημαϊκή αξία και προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημία στο κύρος του πανεπιστημίου
Ποιος μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ένας Πρύτανης θα σταματούσε τα πιο ανταγωνιστικά έργα του Πανεπιστημίου του; Ότι θα επιχειρούσε να πείσει την Ευρώπη ότι κακώς χρηματοδότησε το Ίδρυμά του; Θα προσπαθούσε δε με την περίτεχνη σκηνοθεσία παρασκηνιακών και διαπλεκόμενων κινήσεων να παρουσιάσει την ιστορική ακαδημαϊκή επιτυχία του Δημοκριτείου ως “ατασθαλία που δεν αντέχει το πανεπιστήμιο”; Γράφω αυτή την επιστολή στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μετά τον ενδιάμεσο απολογισμό του έργου UMOBILE που το σταμάτησε ο κ. Καραμπίνης και οι συνεργοί του σε βάρος του Πανεπιστημίου και μάλιστα έφτασαν στο σημείο να μην επιτρέψουν καν αυτό το ταξίδι. Το Πανεπιστήμιο κινδυνεύει να μην πάρει άλλο έργο από την Ευρώπη. Η εντύπωση που προκάλεσε αυτή η αυθαίρετη και παράλογη απόφαση, η επιστολή στον Γιούνκερ, η άρνηση συνεργασίας και η παραβίαση των όρων της σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρωτόγνωρα πράγματα για ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Η ανοχή των θεσμικών οργάνων στην εκδικητικότητα και δολιότητα προσώπων που χρησιμοποιούν τους ακαδημαϊκούς θεσμούς αυθαίρετα σαν να είναι τσιφλίκι τους προσβάλλει το ίδιο το πανεπιστήμιο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Τσαουσίδης.

Εκπαίδευση

Συλλαλητήριο του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης την Τρίτη

Σε συλλαλητήριο για την κατάσταση στην παιδεία καλεί το απόγευμα (18.30) της Τρίτης 25 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Επαγγελματίες

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Ασφαλιστικών Συμβούλων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ασφαλιστικών Συμβούλων Νομού Ροδόπης, και έχει ως εξής: Πρόεδρος: Γκάτζογλου Χαράλαμπος, Αντιπρόεδρος: Μπακιρτζής Χρήστος, Γενικός Γραμματέας: Κατρανιτσιώτης Μιχαήλ, Ταμίας: Μαρουφίδου Παρθένα, Μέλος Γκαράκης Χριστόδουλος.
Εκ της ΟΕΒΕΣ Ν. Ροδόπης.

Εκκλησία

Περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου

Σήμερα στις 17:00, παραμονή του Αγίου Δημητρίου θα γίνει στην Ξυλαγανή περιφορά της εικόνας του Αγίου μέχρι το παρεκκλήσι στην τοποθεσία «μπαΐρι».
Στην συνέχεια θα τελεστεί Εσπερινός και θα προσφερθεί κοτόσουπα και κρασί στους παρόντες, προσφορά των γυναικών της Ξυλαγανής και του Συλλόγου Πατεράδων.

Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη

Ραδιομαραθώνιος αύριο από τα Ραδιόφωνα της Ροδόπης για τον 6χρονο από την Αίγειρο

Τα Ραδιόφωνα της Ροδόπης θα προχωρήσουν αύριο στην πραγματοποίηση Ραδιομαραθωνίου Αγάπης και Αλληλεγγύης, για την οικονομική στήριξη ενός εξάχρονου παιδιού από την Αίγειρο, που χρήζει άμεσης και ειδικής φαρμακευτικής περίθαλψης στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρωσία.
Στο Ραδιομαραθώνιο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι των ραδιοφώνων-με αλφαβητική σειρά- ΕΡΑ Κομοτηνής, Δίαυλος, Ράδιο Παρατηρητής, Ράδιο Ροδόπη ,Φωνή της Ροδόπης Ράδιο Χρόνος, Hit FM, Ράδιο Τζόυ, City FM και Ράδιο Τσινάρ.
Ο Ραδιομαραθώνιος θα φιλοξενηθεί στην ΕΡΤ Κομοτηνής και θα μεταδοθεί από τα ραδιόφωνα που προαναφέρθηκαν.
Για όσους ενδιαφέρονται να καταθέσουν χρήματα στον Αριθμό Λογαριασμού που έχει ανοιχθεί στην τράπεζα Πειραιώς, μπορούν να το κάνουν στον αριθμό 5353-060327-546, IBAN GR 9101723530005353060327546

Σύλλογοι

Εκδήλωση του ΕΟΣ Κομοτηνής

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής διοργανώνει εκδήλωση στις 26-10-2016 στο πολυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής στις 19:00.Υψηλός προσκεκλημένος θα είναι ο Ινδός ορειβάτη Satyabrata Dam.

Πολιτισμός

Duo με βιολί και κιθάρα την Τρίτη

Τους Κωνσταντίνο Λεοντάρη (βιολί) και Αλέξη Μπάγια (κιθάρα) παρουσιάζει η Φ.Ε.Ξ. στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης το απόγευμα (20.00) της Τρίτης 25 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του «All that music festival».

Εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής

«Ο παιδαγωγικο-μορφωτικός χαρακτήρας των εκπαιδευτικών επισκέψεων και εκδρομών» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις έξι το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κομοτηνής.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, ερα, εγνατια, διοδια, αναγεννηση, κομοτηνη, συμμετοχή, ξανθη, δπθ, αυθαιρετα, προσφορες, ρωσία, hit, city, τραπεζες, music, festival, κινηση στους δρομους, Κορμός Χριστουγέννων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, αξια, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αυθαιρετα παραταση, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τραπεζα πειραιως, Ημέρα του παιδιού, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, χωρες, ρωσία, το θεμα, δπθ, θεμα, κιθαρα, πειραιως, περιοδος, πλαισιο, ραδιο, σισμανογλειο, ωρα, music, αεροδρομιο, ελαιολαδο, αρωματα, βρισκεται, γευση, γινει, δημοσιο, εγνατια, αιθουσα, εβδομαδα, εργα, εξι, επιτυχια, ερα, ευρωπη, ζημια, ιδιο, ιδρυμα, ινδος, ιστορικο, κυβερνηση, κοτοσουπα, κρασι, λαδι, λογο, νομαρχια, παρουσιαση, πετριδης, ποιοτητα, προγραμματα, πρυτανης, ραντεβου, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σωμα, φωνη, χρηστος, χριστοδουλος, χρονος, ιωαννης, βιολι, city, ενωση, hit, κυριακη, νοσοκομειο, ταξιδι, τραπεζα, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα