ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 20 -7-2017

12:49 20/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΝ ΚΛΩ

Ιω Μουσουλίδης: «Θέλουμε επενδύσεις σαν την ΕΝ ΚΛΩ στην Ελλάδα;»

Οι Δικαστικές Αρχές και η Πολιτεία έχουν μπροστά τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα, δηλαδή το αίτημα εξαγοράς της εναπομείνουσας πτωχευτικής περιουσίας της ΕΝ ΚΛΩ, την εγγυητική επιστολή του επενδυτή, που επιβεβαιώνει το αξιόχρεο του επενδυτή, από τράπεζα του ευρωσυστήματος(σ.σ. της Σανταντερ γκρουπ, κάτι λιγότερο από την Ντόϊτσε μπανκ), την αίτηση του ΕΦΚΑ και την πρόσθετη

παρέμβαση όλων των δικηγόρων των πρώην και εν δυνάμει εργαζομένων της ΕΝ ΚΛΩ.
Αναμένουμε να ορισθεί ο δημόσιος πλειστηριασμός, με το τίμημα να το ορίζει το ίδιο το δικαστήριο. Δεν υπάρχει πιο διαφανής και νόμιμος τρόπος για να ανοίξουν τα εργοστάσια».

Αυτό τόνισε με έμφαση μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής το μέλος της ομάδας εργασίας των πρώην εργαζομένων και ο τελευταίος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΝ ΚΛΩ, Ιωάννης Μουσουλίδης.

«Περιμένουμε να υπερισχύσει το νόμιμο και διαφανές, παρ’ότι δεχόμαστε λυσσαλέο πόλεμο, για να μην ανοίξουν τα εργοστάσια, εν αντιθέσει με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.
Ζητούμε να ξεκινήσει ένας νευραλγικός τομέας στην Ελλάδα και παραδοσιακός, η Κλωστοϋφαντουργία, ο κλάδος αυτός της Μεταποίησης, που ήλθε πρώτος σε 28 χώρες της Ευρώπης το 2016.
Ζητούμε να δοθεί μια απάντηση στην Ελλάδα, που παλεύει για τις επενδύσεις και την παραγωγική ανασυγκρότηση», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Μουσουλίδης.

Μ .Στογιαντζάκη: «Όχι δημόσιος πλειστηριασμός, αλλά κομμάτι κομμάτι;»

Επίσης μιλώντας στο σταθμό μας για το ίδιο θέμα το μέλος του Συμβουλίου Πιστωτών, Μάρθα Στογιαντζάκη, έκανε λόγο για ηθικό ακμαιότατο, από πλευράς των πρώην εργαζομένων, που εδώ και 8 χρόνια, παλεύουν να κρατήσουν το όνειρο της επαναλειτουργίας της ΕΝ ΚΛΩ ζωντανό, καταθέτοντας επιχειρησιακό σχέδιο και παλεύοντας συνάμα και κύκλους, που δεν επιθυμούν να ανοίξουν τα εργοστάσια.
«Ας μας πουν οι αρμόδιοι γιατί δεν δίδεται η ημερομηνία του δημόσιου πλειστηριασμού, αφού είναι σε εξέλιξη η αποτίμηση της εναπομείνουσας περιουσίας, και πως ενώ είναι σε εξέλιξη η αποτίμηση, μπορούν και γίνονται πλειστηριασμοί για τον εξοπλισμό εργοστασίων και να ξεπουλιούνται κομμάτι κομμάτι; Αυτό δεν το βλέπουν οι αρμόδιες αρχές για να επέμβουν;», διατύπωσε το ερώτημα καταλήγοντας η κ. Στογιαντζάκη.

Αυτοδιοίκηση

Υγεία

Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Κομοτηνής

Η προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, προϋπολογισμού 1.497.000 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής ΜακεδονίαςΘράκης, Χρήστου Μέτιου.
Ο νέος εξοπλισμός θα καλύπτει ένα σημαντικό εύρος ιατρικών αναγκών.
Ο καινούριος εξοπλισμός θα είναι τελευταίας τεχνολογίας και θα διαθέτει δυνατότητες σύγχρονων μεθόδων διάγνωσης.

Ανάπλαση της περιοχής του βυζαντινού τείχους Κομοτηνής

Η ανάπλαση της περιοχής εξωτερικά και περιμετρικά του βυζαντινού τείχους της Κομοτηνής, προϋπολογισμού 1.220.000 ευρώ, εντάχθηκε επίσης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου.
Η ανάπλαση θα γίνει στις οδούς Θεμιστοκλή Σοφούλη, Νικηφόρου Γρηγορά και Σωκράτους οι οποίες περιβάλουν ή βρίσκονται εντός του τείχους και αποτελούν τις κύριες οδούς πρόσβασης σε αυτό.

Επιστολή Δημοτικού Συμβούλου

Οι επικίνδυνοι δρόμοι, η έντονη δυσοσμία του δικτύου ομβρίων και τα σοβαρά, ανεπίλυτα προβλήματα των κατοίκων στην οδό Λαβυρίνθου αναφέρονται με ανοικτή επιστολή προς τη δημοτική αρχή από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Εμείς η πόλη»,Χασάν Χασάν.

«Παρά τις αλλεπάλληλες και συνεχείς ενέργειες στις οποίες έχουμε προβεί προς τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής, εξακολουθούν να υφίστανται τα προβλήματα και να παίρνουν διαστάσεις καθώς η κάκιστη κατάσταση και συντήρηση του δικτύου ομβρίων υδάτων στην οδό Λαβυρίνθου εξακολουθεί να ταλαιπωρεί του κατοίκους αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Χασάν ζητώντας από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και το Δήμο Κομοτηνής να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες που απαιτούνται, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα.

Πρωτογενής Τομέας

Κανένα κρούσμα Xylella fastidiosa στη χώρα μας


Σε συνέχεια ανεύθυνων και παντελώς αστήρικτων δηλώσεων (κάποιες δε εξ΄αυτών έγιναν κατά τρόπο απαράδεκτο από θεσμικούς παράγοντες), η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ για την φυτοϋγεία, ως αρμόδια αρχή της χώρας σε εθνικό επίπεδο, ενημερώνει ότι, από την επεξεργασία των αποτελεσμάτων των επισκοπήσεων έτους 2015, 2016 και 2017 (πρώτο εξάμηνο) προκύπτει ότι στον Ελλαδικό χώρο, δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα απολύτως κανένα κρούσμα του επικίνδυνου οργανισμού καραντίνας Xylella fastidiosa.

Σεμινάριο για τους τυροκόμους

Σεμινάριο κατάρτισης 120 ωρών, θεωρίας και πράξης με θέμα την Παρασκευή τυριού διοργανώνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Γιώργου Μπατσολάκη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για την τυροκομία. Η αρχή γίνεται στα τέλη Αυγούστου. Με τον αριθμό των θέσεων να είναι περιορισμένος. Θα δοθούν δύο πιστοποιητικά, μετά από την διενέργεια εξετάσεων. Ένα για πιστοποίηση τυροκομίας, με το οποίο ο κάτοχος θα μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα την τυροκομική μονάδα, αλλά και πιστοποιητικό ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων.

Κόμματα

Προφεστιβαλική εκδήλωση

Προφεστιβαλική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ μπροστά στο Δημαρχείο της Γενισέας, εν όψει του 43ουΦεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή . Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Δανάη Μουρούτη, μέλος της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και ποντιακό, λαϊκό γλέντι με τον Στέφανο Πετρίδη και το σχήμα του.

Τουρισμός

Από την Βενετία μέσω της αρχαίας Εγνατίας Οδού στην Αν. Μ.Θράκη

Τον Αύγουστο, ομάδα 60 περίπου φοιτητών από το πανεπιστήμιο LUAV της Βενετίας θα περπατήσουν στα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας Οδού, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τους Φιλίππους και την Καβάλα και το 2018 θα συνεχίσουν την πεζοπορία από τους Φιλίππους μέχρι τους Κήπους του Έβρου. Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια προβολής της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης.

ΔΠΘ

Κυκλοφόρησε ενα ακόμη βιβλίο του Μανώλη Βαρβούνη

Εισαγωγή στη θρησκευτική Λαογραφία είναι το δίτομο βιβλίο του καθηγητή λαογραφίας του ΔΠΘ Μανώλη Βαρβούνη που κυκλοφόρησε πρόσφατα . Στον πρώτο τόμο του βιβλίου ο κ Βαρβούνης μιλά για την λαϊκή θρησκευτικότητα και παραδοσιακή θρησκευτική συμπεριφορά ενώ στον δεύτερο τόμο μιλά για τον κύκλο του χρόνου, τον κύκλο της ζωής και τον κύκλο της λατρείας.

Εκπαίδευση

Απάντηση Κεραμάρη σε ΕΛΜΕ Ροδόπης

Απάντηση σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ροδόπης, η οποία αναφέρει «κλιμακούμενη αντιπαράθεση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. Παναγιώτη Κεραμάρη με τον Δ/ντή του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου, Ηλία Ιωαννάκη», έστειλε ο κ. Κεραμάρης.
Στην απάντηση γίνεται λόγος πως ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Κεραμάρης, ο χαρακτήρας του οποίου δεν του επιτρέπει να έρχεται σε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε, εκφράζει τη λύπη του για την αποσπασματική – ελλιπή καταγραφή των γεγονότων από την ΕΛΜΕ Ροδόπης.

Αυτοδιοίκηση

“Έφυγε” από την ζωή ο σωτήρας της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης Κ. Θανόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 80 ετών τη Δευτέρα, ο άνθρωπος που διέσωσε τον παραδοσιακό οικισμό της Ξάνθης, ο πρώην Νομάρχης για δύο θητείες, Κωνσταντίνος Θανόπουλος.
Ο Κώστας Θανόπουλος κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχης από το 1975 μέχρι το 1979 ήταν αυτός που είχε πρωτοστατήσει στην κήρυξη του οικισμού ως διατηρητέου, γεγονός που διέσωσε την Παλιά Πόλη από την πολυκατοικιοποίηση και την αντιπαροχή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοβουλίες του τότε είχαν αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη εχθρότητα από το τοπικό πολιτικό και ευρύτερο κατεστημένο.
Στην πορεία των ετών ο Κ. Θανόπουλος και η Ξάνθη μέχρι και σήμερα οφείλει τη φήμη της στη διάσωση του παραδοσιακού της οικισμού. Η πόλη δεν απέδωσε ποτέ την οφειλόμενη τιμή στον πρωτεργάτη της πόλης και μόνο ατομικά πολίτες της πόλης αλλά και ΠΑΚΕΘΡΑ, φρόντισαν για την παρακαταθήκη του. Λίγες εβδομάδες πριν, με ανάρτησή του ο δικηγόρος Κώστας Γούναρης είχε προτείνει στις αρχές της πόλης, “αντί να αντιπαρατίθενται για ανδριάντες, να τιμήσουν τον Κ. Θανόπουλο για την διάσωση του παραδοσιακού της οικισμού Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

Παραίτηση με επιστολή του Αντιδημάρχου Τοπείρου Ν. Κιατίπη

Κοινοποιώντας την επιστολή που έστειλε στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, ο μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχος (και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης) Νίκος Κιατίπης παραιτείται από το αξίωμα και ανεξαρτητοποιείται.
Στην επιστολή του δεν αναφέρεται κάποια συγκεκριμένη αφορμή αλλά γίνεται κριτική στο Δήμαρχο για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας και την απουσία οράματος.

Εκκλησία

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Προφήτη Ηλία στο Παλλάδιο ιερουργεί σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων.

Σύλλογοι

Στην τελική ευθεία και οι εκδηλώσεις στον Ίασμο

Θεία Λειτουργεί τελείται αυτή την ώρα στο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Ίασμο, ημέρα εορτής του Προφήτη Ηλία.
Για σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει
συναυλία με την μοναδική ερμηνεύτρια, Ζωή Παπαδοπούλου.
Παράλληλα υπάρχουν εκθέσεις ζωγραφικής, βιβλίου και φωτογραφίας, από την καθημερινή ζωή παλιότερων ετών από τον Ίασμο.
Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου και είναι Δωρεάν.
Υπενθυμίζεται πως είναι σε εξέλιξη το τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου, η τελική φάση του οποίου είναι στις 24 Ιουλίου, όπου θα γίνει και το γλέντι του συλλόγου.

Εκπαίδευση

Η προβολή της Πέμπτης από την Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης

Η σύγχρονη γαλλική κωμωδία «Συνταγή της Πωλέτ» (2012, Paulette) του Jerome Enrico, προβάλλεται από την κινηματογραφική λέσχη της Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης σήμερα το βράδυ (21.00) στην αυλή του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης.
Εθελοντισμός

Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη στην Ξάνθη

Καλοκαιρινή εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει σήμερα (από τις 09.00 ως τις 14.00) στη στρατιωτική λέσχη της πόλης ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης.
Πολιτισμός

Η ωραία κοιμωμένη

Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει το ‘Dimokriteio Travel’ και το ‘Βιβλιοπωλείο Δημοκρίτειο’για την παρακολούθηση της γνωστής παράστασης, με Ρώσικο Μπαλέτο, που πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου στο θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης. Η τιμή εισιτηρίου είναι με μεταφορά 30 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Βιβλιοπωλείου 25310 84040.

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, τραπεζες, εφκα, ελλαδα, νέα, δευα, κος, δευακ, υπαατ, κνε, ΚΚΕ, θεσσαλονικη, καβαλα, δπθ, ελμε, ξανθη, νοδε, θεατρο, εθνικη τραπεζα, σταση εργασιας, Γόνδολες της Βενετίας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, νεος παπας, βιβλιοπωλείο, η ζωη ειναι ωραια, μιλα, ημερομήνια, χωρες της ευρωπης, χωρες, αιτηση, αιμοδοσια, βενετια, δπθ, δωρεαν, θεμα, καθημερινη, κνε, ονειρο, προγραμμα, σισμανογλειο, τηλεφωνο, ωρα, αξιζει, ανθρωπος, αφορμη, εβδομαδες, βιβλιο, βραδυ, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γλεντι, δαναη, δευτερο, δευα, δευακ, δευτερα, διοικηση, δοθει, εγγυητικη επιστολη, εγγραφα, εθελοντικη αιμοδοσια, ευρω, υπαρχει, εκθεσεις, ελμε, εξελιξη, επενδυσεις, ερχεται, ετων, ζωη, ζωης, ιδιο, ηλικια, υπηρεσια, θανοπουλος, ηθικο, ομιλια, κος, κωμωδια, λεσχη, λυπη, λογο, μπορειτε, νοδε, ομαδα, πεζοπορια, πεμπτη, πιστοποιηση, πλειστηριασμοι, πνοη, πολιτεια, προβληματα, συνεχεια, συντηρηση, σχεδιο, τιμη, υπαατ, φημη, ιωαννης, κωνσταντινος, αυλη, ευθεια, εξοπλισμος, εμφαση, εννεα, εθνικο, χωρα, κομματι, κωστας, μπαλετο, μπροστα, νοσοκομειο, πληροφοριες, τραπεζα, θωμα
Τυχαία Θέματα