ΕΡΤ Ιωαννίνων: Δελτίο τοπικών ειδήσεων

11:17 12/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κορυφώνεται ενόψει 15Αυγουστου η κίνηση προς τα χωριά της Ηπείρου
Διαρκώς αυξανόμενη ενόψει Δεκαπενταύγουστου είναι η κίνηση αυτές τις ημέρες προς τα ορεινά χωριά της Ηπείρου, η οποία αναμένεται να ενταθεί από σήμερα.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ Ιωαννίνων, η κάθοδος ετεροδημοτών όσο και των επισκεπτών είναι κατά πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με την περυσινή καλοκαιρινή περίοδο.
Εν τω μεταξύ η μεγάλη επισκεψιμότητα ανθρώπων από άλλες περιοχές της χώρας αποδίδεται στην τουριστική προβολή της Ηπείρου, αλλά και στις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα πανηγύρια, κι άλλες

δραστηριότητες Συλλόγων και Φορέων.
Η πληρότητα στα ξενοδοχεία και τους ξενώνες και στους τέσσερις νομούς εκτιμάται ότι προσεγγίζει το 100%.

Οδηγίες τροχαίας προς οδηγούς για ασφαλείς μετακινήσεις
Ιδιαίτερη προσοχή, λόγω των ημερών, προς τους οδηγούς που κινούνται τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο, εφιστά η τροχαία από κάθε νομό της Περιφέρειας, παρέχοντας προς τούτο συγκεκριμένες οδηγίες.
Έχει ήδη προαναγγελθεί ότι η παρουσία της στα πιο επίμαχα σημεία των δρόμων, θα είναι περισσότερη εμφανής.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο διοικητής της Τροχαίας του νομού, Γιώργος Αζέλης, ζήτησε από τους οδηγούς να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, σημειώνοντας εμφατικά: «Προσέχουμε για να πάμε στον προορισμό μας και για να επιστρέφουμε στο σπίτι μας».

Μετατρέπονται σε θεσμό οι εκδηλώσεις στη Γέφυρα Πλάκας
Να μετατρέψει σε θεσμό τις εκδηλώσεις στη Γέφυρα Πλάκας, εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά η Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, ύστερα από την ανεπανάληπτη επιτυχία που σημειώθηκε το διήμερο της περασμένης Τρίτης και Τετάρτης, με παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσική την πρώτη ημέρα και συναυλία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και την Ματούλα Ζαμάνη την δεύτερη.
Υπολογίζεται ότι τις συναυλίες στο χώρο της Γέφυρας Πλάκας παρακολούθησαν πάν από τρεισήμισι χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι εκτός της ψυχαγωγίας ενώθηκαν κάτω από το σύνθημα για αναστήλωση του μνημείου, ενώ παράλληλα αναμένεται να γίνουν «πρεσβευτές» της ανυπέρβλητης ομορφιάς που συνάντησαν στα Τζουμέρκα.

Χρ. Λαναράς: Θα παρακολουθούμε την πρόοδο για Γέφυρα Πλάκας
«Αυτό που ζήσαμε στη Γέφυρα Πλάκας ήταν συγκλονιστικό. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία», ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών, Χρήστος Λαναράς και πρόσθεσε: «Η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί από κοντά την πρόοδο των εργασιών για την αναστήλωση του ιστορικού μνημείου, προσδοκώντας στην όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάστασή του».

Πληρότητα 100% στα τουριστικά καταλύματα παραλίων Ιονίου
«Το Ιόνιο έχει φορέσει τα καλά του και περιμένει τους επισκέπτες για το Δεκαπενταύγουστο», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και εναλλακτικού τουρισμού, Χρήστος Ζήγος, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι οι πληρότητες στα παράλια της Ηπείρου για το τριήμερο αγγίζουν τα 100%.
Ο ίδιος ζήτησε από τους επαγγελματίες του τουρισμού να επιδεικνύουν ευγένεια και επαγγελματισμό με στόχο την ικανοποίηση των επισκεπτών.
Αναφερόμενος στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για τα μικρά καταλύματα, δήλωσε πως η Ομοσπονδία και η Ελληνική Συνομοσπονδία, βρίσκονται σε συζητήσεις με το αρμόδιο υπουργείο με στόχο να εξαιρεθούν από την υπαγωγή στον ΟΑΕΕ καταλύματα που βρίσκονται σε οικισμούς μικρότερους των χιλίων κατοίκων.
«Γίνεται προσπάθεια» είπε «να δημιουργηθεί ειδική ασφαλιστική κατηγορία ώστε τα εποχικά καταλύματα να ασφαλίζονται για ένα μόνο εξάμηνο κάθε έτος».

Και έλαια στα εντομοκτόνα κατά του εντόμου Τούτα Αμπσολούτα
Μελέτη έδειξε ότι οι ομάδες δράσης φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση Τούτα Αμπσολούτα, η οποία προσβάλλει τις καλλιέργειες ντομάτας, είναι τόσο χαμηλές που δεν μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή του.
Σύμφωνα με τη μελέτη που έκαναν η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και το Ινστιτούτο Ελιάς Ηρακλείου Κρήτης, στα χρησιμοποιούμενα εντομοκτόνα απαιτείται η προσθήκη ελαίων στο ψεκαστικό διάλυμα ώστε να ενισχύεται η αποτελεσματικότητα.
Όσον αφορά στην παρατηρούμενη μείωση του πληθυσμού της Τούτα Αμπσολούτα, από την ίδια μελέτη αποδίδεται στην παρουσία του ιθαγενούς αρπακτικού εντόμου «Νεζι-ντιόκορις».
Γι’ αυτό το λόγο συνιστάται η χρησιμοποίηση εκλεκτικών εντομοκτόνων για να μη θανατώνεται το συγκεκριμένο ωφέλιμο έντομο.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Κεράσοβο Πωγωνίου
Με επιμνημόσυνη δέηση την προσεχή Κυριακή θα τιμηθούν στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ιωαννίνων, οι εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 15 Αυγούστου 1944.
Το Κεράσοβο έχει ανακηρυχθεί επίσημα από την πολιτεία ως «ιστορικός τόπος» και «μαρτυρικό χωριό».
Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί στο μνημείο πεσόντων επί της πλατείας της εκκλησίας.

Πρώτη αντάμωση Κατσανοχωριτών
Τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Φανερωμένης αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας, θα γίνει η «πρώτη αντάμωση Κατσανοχωριτών».
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Κατσάνων Ιωαννίνων.

Συναυλίες σε Γοργόμυλο Πρέβεζας και Λίμνη Ζηρού
Μεγάλες συναυλίες σήμερα και αύριο στο Γοργόμυλο Πρέβεζας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού.
Σήμερα το βράδυ στο Γοργόμυλο θα εμφανιστούν ο Λεωνίδας Μπαλάφας, τα Υπόγεια Ρεύματα, ο Γιώργος Γάκης με τους Blues Wire, o Γιάννης Σπάθας και ο Άκης Τουρκογιώργης με τους Blue Airways.
Αύριο Σάββατο συναυλίες δίνουν ο Θάνος Μικρούτσικος με τον Μίλτο Πασχαλίδη και το συγκρότημα 15 50.
Στο Zero φέστιβαλ, στη Λίμνη Ζηρού Φιλιππιάδας, συναυλία δίνουν ο Παύλος Παυλίδης και οι Μπι Μούβις.
Αύριο στον ίδιο χώρο εμφανίζονται οι Ιμαμ Μπαϊλντί και το συγκρότημα από τα Ιωάννινα, Φολκ εν ρολ.

Άλλες δύο φυτείες χασίς στο ορεινό Πωγώνι Ιωαννίνων
Άλλες δύο φυτείες με συνολικά 342 δενδρύλλια χασίς εντόπισε το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε δύσβατη και δασώδη περιοχή του ορεινού Πωγωνίου.
Ο εντοπισμός έγινε ύστερα από στοιχεία που αξιοποίηση η αστυνομία, ενώ στις έρευνες συνέδραμε και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η επιχείρηση για την ανεύρεση των δραστών.

Χασισόδεντρα και στην Πάργα
Φυτεία χασίς με 381 δενδρύλλια εντοπίστηκε εξάλλου από την ομάδα δίωξης ναρκωτικών ασφάλειας Πρέβεζας σε δύσβατο και δασώδες σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας.
Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεωργικά εργαλεία και αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης, ενώ από τους αστυνομικούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν το φυτώριο.

Μετέφεραν 12 κιλά χασίς και συνελήφθηκαν
Μετά από έλεγχο σε λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων από αστυνομικούς της τοπικής υποδιεύθυνσης ασφάλειας, συνελήφθησαν στο 5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης δύο Αλβανοί, 30 και 32 ετών, οι οποίοι μετέφεραν στις αποσκευές τους έξι δέματα με 12 κιλά χασίς.
Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και το ίδιο έγινε με τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τα 800 ευρώ που έφεραν μαζί τους.
Οι συλλήψεις έγιναν στα όρια του αυτοφώρου.

Εκτός τελικού οι τετράκωπος με πλήρωμα και Γιαννιώτες
Εκτός τελικού έμεινε η τετράκωπος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο με το Ελληνικό πλήρωμα, στο οποίο συμμετείχαν και δύο αθλητές από τα Ιωάννινα, ο Γιάννης Τσίλης και ο Γιώργος Τζιάλλας.
Σήμερα το μεσημέρι θα αγωνιστούν στο μικρό τελικό, για τις θέσεις από έβδομη έως δωδέκατη.

Keywords
ΕΡΤ, ολυμπιακοί αγώνες, ευγένεια, οαεε, κρητη, συγκεκριμένο, blues, wire, blue, ιμαμ, ιωαννινα, ελασ, συλληψεις, κτελ, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, θωμας λαναρας, κοζανη, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, αστυνομια, εβδομη, εργαλεια, θεμα, ιμαμ, ιονιο, κινητα, κινητα τηλεφωνα, κτελ ιωαννινων, μνημειο, μουσικη, ναρκωτικα, ξενοδοχεια, αγωνες, ακης, αλβανοι, βραδυ, γακης, γερμανικα, γεφυρα, γινει, διευθυνση, διοικητης, διημερο, δικτυο, εγινε, ευρω, ειπε, ελασ, εξι, επιτυχια, ερευνες, ετων, ιδια, ιδιο, θανος μικρουτσικος, κινηση, κιλα, λεωφορειο, λεωνιδας, λεωνιδας μπαλαφας, λογο, μειωση, μικρο, ομαδα, ορια, ωφελιμο, παμε, παπακωνσταντινου, παυλος παυλιδης, παυλιδης, πολιτεια, πωγωνιου, ριο, σαββατο, συγκεκριμένο, συλληψη, σπιτι, τζουμερκα, τμημα, τριημερο, τροχαια, φεστιβαλ, φυτωριο, χρηστος, blue, blues, ευγένεια, εθνικο, υπουργειο, κυριακη, μελετη, μπαλαφας, ομαδες, παυλος, θανος, θεσεις, wire
Τυχαία Θέματα