ΕΡΤ Χανίων – Τ. Βάμβουκας: Αειφορία και κοινωνική συνοχή (audio)

20:57 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομόφωνα ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/9 η υποβολή πρότασης “Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) Δήμου Χανίων”, με την οποία ο Δήμος διεκδικεί από το Ε.Π. Κρήτης 2014-2020, έργα, ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ.

Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στοχεύει στην υλοποίηση του οράματος της δημοτικής αρχής, που ενσωματώνεται στον τίτλο της πρότασης: «Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου των Χανίων με όρους αειφορίας – κοινωνικής συνοχής REvitalizing

the COre for DEvelopment – RECODE».

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό – ανταγωνιστικό (σε επίπεδο των δύο Δήμων της Κρήτης), πρόγραμμα, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας. Στη διάρκεια του προγράμματος, υπάρχει δυνατότητα εκ νέου διεκδίκησης και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων. Το ποσό των 10 εκ. αντιστοιχεί σε πλήθος έργων προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη αναμόρφωση της πόλης, αφού ξεκινάει από την Χαλέπα και καταλήγει στη Νέα Χώρα και συμπεριλαμβάνει το Κουμ Καπί και το Ενετικό Λιμάνι.

Μεταξύ άλλων, προτείνονται παρεμβάσεις, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου. Καθοριστικό ρόλο στο εγχείρημα αυτό έχει η υλοποίηση ενός «πράσινου» αστικού δικτύου, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις χρήσης εναλλακτικών – φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων σε κύριες αρτηρίες της πόλης των Χανίων, καθώς και η επέκταση του συστήματος σταθμών αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, έργο, που με μεγάλη επιτυχία έχει υλοποιηθεί από τον Δήμο στην Παλιά Πόλη.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Βάμβουκας:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα