ΕΡΤ Χανίων – Κ. Δημητριάδου: Το ζήτημα των εξαρτήσεων δεν αφορά μόνο κάποια ψυχοδραστική ουσία (audio)

11:00 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κύκλο σεμιναρίων με θέμα: «Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και το ρόλο της οικογένειας στην αντιμετώπισή της», θα υλοποιήσει από τις 29 Σεπτεμβρίου, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ καθώς και των συγγενών τους και παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν, τόνισε στην ΕΡΤ Χανίων η Κική Δημητριάδου, Συντονίστρια Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.

Το πρόγραμμα λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2012, με στόχο τη στήριξη εθισμένων –κυρίως νέων- σε διάφορες εξαρτήσεις, όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και ο τζόγος, ανέφερε η κ. Δημήτριάδου, η οποία εκτιμά ότι ο διάλογος που προκύπτει από τον κύκλο των σεμιναρίων –που σήμερα εξελίσσονται στον τρίτο κύκλο τους- αποδεικνύεται ωφέλιμος και ανταποδοτικός. Το ζήτημα των εξαρτήσεων δεν έχει απαραίτητα να κάνει με κάποια ψυχοδραστική ουσία, αλλά με τη μοναξιά του σύγχρονου κόσμου, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως η παρούσα, κατέληξε η κ. Δημητριάδη.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Δημητριάδου:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα