Ερώτηση Σταύρου Τάσσου για έλλειψη προσωπικού σε Δήμο Λήμνου και Επαρχείο

10:25 23/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση για την έλλειψη μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Λήμνου και στις υπηρεσίες του Επαρχείου, κατέθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Γιάννης Δελής και Διαμάντω Μανωλάκου

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Δήμο Λήμνου και τους κατοίκους του νησιού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου προσωπικού, όπως βέβαια και στους άλλους Δήμους της χώρας λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης τους, της απαγόρευσης των προσλήψεων μόνιμου

προσωπικού, «στα πλαίσια της αντιδραστικής πολιτικής της ανταπόδοσης και της παράδοσης των υπηρεσιών των Δήμων σε εργολάβους και επιχειρήσεις.»

Για το Δήμο Λήμνου, σύμφωνα και με τους εργαζόμενους, από τις 170 προβλεπόμενες οργανικές θέσεις στο Δήμο, είναι σήμερα καλυμμένες οι 120, λείπουν δηλαδή τουλάχιστον 50. Λείπουν βασικές ειδικότητες για το Δήμο όπως εργάτες καθαριότητας, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, σιδεράδες. Επίσης για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων των βιολογικών καθαρισμών του Δήμου χρειάζονται ένας χημικός μηχανικός, 2 μηχανολόγοι – ηλεκτρολόγοι και 2 υπάλληλοι βοηθητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, «από τα παραπάνω στοιχεία αναδείχνεται ότι οι κύριες ελλείψεις αφορούν τις λεγόμενες ανταποδοτικές υπηρεσίες, που παρότι έχουν “απελευθερωθεί” από την απαγόρευση των προσλήψεων δεν σχεδιάζεται από τις δημοτικές αρχές η κάλυψη τους με το αναγκαίο προσωπικό, γιατί προϋποθέτει και την αύξηση των δημοτικών τελών και την περαιτέρω επιβάρυνση των νοικοκυριών και φυσικά γιατί η χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι απόλυτα μειωμένη και μικροί νησιωτικοί δήμοι όπως η Λήμνος βιώνουν ακόμη μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία. Έλλειψη εργαζομένων καταγράφεται επίσης στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Επαρχείου. Την τελευταία 15ετία μειώθηκε πάνω από 50% ο αριθμός των υπαλλήλων. Από 54 που υπηρετούσαν το 2002, τώρα εργάζονται 22 υπάλληλοι. Ειδικά για τους μηχανικούς, ειδικότητα βασική για την υπηρεσία του Επαρχείου, από 6 που υπήρχαν τώρα εργάζονται 2 μηχανικοί.»

Τέλος, ζητούν από τον υπουργό να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου και την κάλυψη των αναγκαίων μόνιμων θέσεων προσωπικού, ώστε να εξυπηρετούνται επαρκώς οι κάτοικοι του νησιού, ο πληθυσμός του οποίου αυξάνεται τους καλοκαιρινούς και όχι μόνο αλλά με βάση και άλλες υπηρεσίες που υπάρχουν στο νησί, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό του Επαρχείου Λήμνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα