Εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες» στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

10:04 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, μέσα από το εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», έχουν τα παιδιά 2-9 ετών την ευκαιρία στις 28, 29 Ιανουαρίου 2017 να παρατηρήσουν και να ανακαλύψουν διάφορα έργα τέχνης, να παίξουν, να μιμηθούν, να μάθουν και να πειραματιστούν μ’ αυτά.

Έργα τέχνης στο Μουσείο περιμένουν τα παιδιά για να τα ταξιδέψουν στις ιστορίες που έχουν να πουν. Το μόνο που πρέπει να κάνουν τα παιδιά είναι να δουν την τέχνη με τη ματιά του καλλιτέχνη και να μεταμορφωθούν κάθε φορά σε μικρούς καλλιτέχνες και να δημιουργήσουν τα δικά

τους έργα τέχνης με τις δικές τους ξεχωριστές ιστορίες.

Εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, 11:00.

Διάρκεια 60 λεπτά. Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου. Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά). Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] και στο τηλ.: 210.3250341 (στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο).

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, 12:00

Δέκα κίτρινα παπάκια του Eric Carle. Τα 10 κίτρινα παπάκια έπεσαν στη θάλασσα και χάθηκαν στα πέρατα του κόσμου. Εμείς θα τα βρούμε και θα παίξουμε μαζί τους, θα χορέψουμε και φυσικά θα κάνουμε πολλές κατασκευές. Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά από 2-5 ετών, μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο. Διάρκεια 60 λεπτά. Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Αναστασία Ιορδάνη – Ελένη Αντωνοπούλου. Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά). Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] και στο τηλ.: 210.3250341 (στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο).

Μαγικά Πειράματα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
Για παιδιά 5 έως 8 ετών

Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ).

Κυριακή 29 Iανουρίου 2017, 11:00-12:00
Η ζωή στους πόλους και ο πάγος. Η στερεά κατάσταση του νερού

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι διαφορετικοί οργανισμοί ζουν σε θερμοκρασίες πολικές; Αλήθεια που ζουν περισσότερα ζώα στους βόρειο ή στο νότιο πόλο; Πως λειτουργεί ο οργανισμός αυτών των ζώων σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και τι τρώνε; Οι πόλοι αποτελούν μια παγωμένη έρημο, που κρύβει άπειρα μυστικά. Σας περιμένουμε σε ένα στο πιο παγωμένο εργαστήρι της χρονιάς όπου θα ανακαλύψουμε τις μυστικές ιδιότητες του πάγου και τον παράξενο κόσμο των πόλων. Διάρκεια 60 λεπτά.

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη. Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά). Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] και στο τηλ.: 210.3250341. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο.

Υφαντομπλεξίματα
Εργαστήρι υφαντικής για παιδιά 4-9 ετών

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, 12:00-13:00. Η υφάντρα αράχνη και οι φίλοι της. Νήματα μπλέκουμε με χαρτόνια υφαίνουμε, μάσκες φοράμε χαρταετούς πετάμε! Η υφάντρα αράχνη είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της υφαντικής τέχνης… μέσα από ένα παιχνίδι με μαλλί, κλωστές και χαρτόνια. Με τη βοήθειά της τα παιδιά ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πειραματιστούν με υλικά της φύσης δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές. Καθώς τα εργαστήρια εξελίσσονται τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη συμπίληση του μαλλιού (τεχνική felt) και τεχνικές ύφανσης. Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός-Εμψύχωση: Κατερίνα Λατούφη, Ιωάννα Πανούτσου. Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ. Έκπτωση 10% για αδέρφια. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά). Πληροφορίες – Κρατήσεις: [email protected] και στο τηλ.: 210.3250341 (στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο).

Keywords
Τυχαία Θέματα