Έργα των φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ εκτίθενται στο «Γ. Αβέρωφ»

14:30 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έργα των φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εκτίθενται στους χώρους του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ», που αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης για τους Θεσσαλονικείς και τους επισκέπτες της πόλης.

Τα έργα των φοιτητών του ΑΠΘ, που θα εκτίθενται στο «Γ. Αβέρωφ» καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του

πλοίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχουν δημιουργηθεί με όλες τις τεχνικές και τεχνοτροπίες των εικαστικών τεχνών και έχουν ως θέμα το θρυλικό θωρηκτό, που έγραψε ορισμένες από τις πλέον ένδοξες σελίδες της ελληνικής Ιστορίας.

«Είναι φανερό ότι οι φοιτητές κατόρθωσαν, με αυτή τη συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό, να εμπνευστούν καλλιτεχνικά από την ιστορία του ‘Γεώργιος Αβέρωφ’ και των πληρωμάτων του, διαχρονικά. Η Σχολή Καλών Τεχνών, με την έκθεση αυτή, ‘αισθάνθηκε’ τη φιλοξενία του Πολεμικού Ναυτικού στον ιδιαίτερα φορτισμένο ιστορικά χώρο του ‘Γεώργιος Αβέρωφ’, ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συνέργειες» αναφέρει ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ξενοφών Σαχίνης.

Σημειώνεται ότι, χθες, ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας, κατά την τελετή εορτασμού της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 105ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40, δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ένα χαρακτικό του Γιάννη Αναστασίου, φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, και αναφέρθηκε στην έκθεση που φιλοξενείται στο «Γ. Αβέρωφ», ευχαριστώντας τον αρχηγό ΓΕΝ και τον κυβερνήτη του πλοίου για τη δυνατότητα που δόθηκε στους φοιτητές να εκθέσουν τα έργα τους.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα