Επτά θεατρικές παραγωγές από το θέατρο Πορεία

10:05 27/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιστό στη λογική του ρεπερτορίου, το θέατρο Πορεία έχει σχεδιάσει για τη χειμερινή περίοδο 2017–2018 ένα πλούσιο κι ενδιαφέρον πρόγραμμα με επτά παραγωγές και με κεντρική παράσταση την «Αγριόπαπια».

Στην 19η περίοδο λειτουργίας του, το θέατρο Πορεία επιφυλάσσει ένα σύνολο επτά παραγωγών, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι νέες και οι δύο ανατρέχουν στη σπουδαία συγγραφική παράδοση

της οικογένειας Καραγάτση.

Κεντρική παραγωγή του φετινού προγραμματισμού είναι η «Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ίψεν, ένα έργο «για τον ρόλο του ζωτικού ψεύδους στη ζωή των ανθρώπων, αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση» κατά τον Δημήτρη Τάρλοου, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και τη νέα μετάφραση στα Ελληνικά. Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο project με 14 ηθοποιούς, όπου η θεατρική δράση συνυπάρχει με την κινηματογραφική.

Ως δεύτερη παραγωγή του θεάτρου παρουσιάζεται πάλι σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος «Το Ευχαριστημένο» της Μαρίνας Καραγάτση (Βραβείο «Διαβάζω», 2009), που υπογράφει η Έρι Κύργια (από 22/2). Το έργο μας μεταφέρει απευθείας στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση, όπου οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, αλλά η συμφιλίωση είναι απαραίτητη για όσους συνεχίζουν να υπάρχουν.

Περαιτέρω, το πρόγραμμά περιλαμβάνει:

μία συμπαραγωγή με την Εταιρεία «Λυκόφως», τον «Κήπο του Ραπατσίνι», του σημαντικού Αμερικανού πεζογράφου Ναθάναελ Χώθορν (από 18/10), σε σκηνοθεσία και διασκευή της Όλιας Λαζαρίζου και εικαστική σύνθεση του Άγγελου Παπαδημητρίου,την επανασύνθεση της «Λήθης» του Δημήτρη Δημητριάδη, της παράστασης που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές όταν πρωτοπαίχτηκε το 2012, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου (από 5/12), καθώς καιτη φιλοξενία των επιτυχημένων παραστάσεων «Μήδεια» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά (5/9-31/10) και «Ο Αδαής και ο Παράφρων» του Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα (από 16/1).

Η σεζόν ξεκινά με τον τελευταίο κύκλο της «Μεγάλης χίμαιρας» (από 19/9), της σκηνικής μεταφοράς του κορυφαίου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση, που έως σήμερα έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 100.000 θεατές. Μετά τις 18 παραστάσεις που θα δοθούν στο Πορεία, η «Μεγάλη Χίμαιρα» θα κάνει μια περιοδεία σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και της Ευρώπης, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2018.

info

θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5, Αθήνα

Τηλ.: 210 8210991, 210 8210082

Keywords
Τυχαία Θέματα