Επιστροφή Σάκη Αναστασιάδη στα «λιοντάρια». Βοηθός ο Νίκος Κατσαβάκης

17:01 8/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στον πάγκο του Πανσερραϊκού επιστρέφει μετά από τρεισήμισι χρόνια ο Σάκης Αναστασιάδης που θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας στη νέα εποχή Νικόλτσιου για τους «κόκκινους».

Συνεργάτης του Σάκη Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία των «λιονταριών» θα είναι ο Νίκος Κατσαβάκης, δύο ονόματα που σηματοδοτούν και την στροφή που κάνει ο σύλλογος όσον αφορά τη φιλοσοφία του που είναι η εμπιστοσύνη στο Σερραϊκό ποδοσφαιρικό ταλέντο. Άλλωστε ο Σάκης Αναστασιάδης, από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχουν φορέσει την

κόκκινη φανέλα με το λιοντάρι στο στήθος, έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες της δεύτερης ομάδας του Πανσερραϊκού αφού πανηγύρισε μαζί της τρεις φορές την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ πρωταθλητής Νέων στη Football league αναδείχθηκε και με την ομάδα του Εθνικού Σερρών το 2015 κερδίζοντας την ΑΕΚ του Στέλιου Μανωλά.

Αναστασιάδης, Κοράκης, Κατσαβάκης και Νικόλτσιος δίνουν τα χέρια για το καλό του Πανσερραϊκού

Δικαίωση μετά τρία χρόνια

Ο Σάκης Αναστασιάδης θα αποτελέσει για ακόμη μια φορά βασικός συντελεστής μιας νέας σελίδας για την ομάδα που τον ανέδειξε ως ποδοσφαιριστή. Όπως και το 2004 με την έλευση του Πέτρου Θεοδωρίδη (είχαν συνεργαστεί μαζί στον Ηρακλή αλλά δεν του είχε δώσει την ευκαιρία για πρώτο προπονητή, ήταν όμως στην ομάδα Νέων) αλλά και το 2013 μετά το θάνατο του έμπειρου παράγοντα και τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ εθνική. Ο Σάκης Αναστασιάδης είχε καταφέρει να κρατήσει παίκτες στο σύλλογο και ξεκίνησε τη χρονιά αλλά στην πρώτη ήττα στις 22 Δεκεμβρίου του 2013 στο Λάκκωμα από τον τοπικό Διγενή με σκορ 3-2 απομακρύνθηκε από την τότε διοίκηση που δεν του αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που έκανε τότε να κρατήσει «ζωντανή» την ομάδα διατηρώντας παίκτες στο ρόστερ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Εκείνη τη χρονιά η ομάδα απέτυχε να εξασφαλίσει το εισιτήριο της ανόδου και σίγουρα για αυτό δεν ήταν υπεύθυνος ο Σάκης Αναστασιάδης που κάθισε στον πάγκο σε 11 παιχνίδια έχοντας επτά νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Ο Σάκης Αναστασιάδης ήταν συνεργάτης του καλού του φίλου Σάββα Κωφίδη, στην τεχνική ηγεσία του Ηρακλή την περίοδο 2005-2006 με τους Θεσσαλονικείς να πραγματοποιούν καταπληκτική χρονιά στο πρωτάθλημα, κατακτώντας την 4η θέση (βγήκε στην Ευρώπη), σημειώνοντας μάλιστα το εντυπωσιακό σερί 13 νικών μέσα στο Καυτανζόγλειο. Άλλωστε ο Σάκης Αναστασιάδης είναι από τους πιο αγαπημένους στους φιλάθλους του Ηρακλή πρώην παίκτες της ομάδας στην οποία αγωνίστηκε από το 1986 έως το 1993, σημειώνοντας μάλιστα 28 γκολ στους αγώνες πρωταθλήματος (πέτυχε το νικητήριο τέρμα εναντίον του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, στον αξέχαστο ημιτελικό Κυπέλλου το 1987, που έληξε 2-3 και έφερε την πρόκριση του Ηρακλή στον τελικό. Τα τελευταία χρόνια ήταν προπονητής στην Κ20 της Λάρισας και του Ηρακλή στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ο Σάκης Αναστασιάδης ξανά με το «λιοντάρι» στο στήθος

Σάκης Αναστασιάδης: «Ο Πανσερραϊκός θα βρει το δρόμο του»

Ο νέος προπονητής του Πανσερραϊκού Σάκης Αναστασιάδης στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ Σερρών είπε: «Ευχαριστώ τον κ. Νικόλτσιο και τη διοίκηση του Πανσερραϊκού για την εμπιστοσύνη στον πρόσωπο μου. Υποσχόμαστε ότι θα φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε και ο Πανσερραϊκός θα βρει το δρόμο του».

Σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ ο Νίκος Κατσαβάκης με τον προπονητή του Τιμούρ Κετσπάγια σε συνέντευξη τύπου

Βοηθός ο Νίκος Κατσαβάκης

Συνεργάτης του Σάκη Αναστασιάδη στην τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού θα είναι ο Νίκος Κατσαβάκης. Ο 38χρονος τεχνικός επέστρεψε πέρυσι στον Πανσερραϊκό μετά από δύο χρόνια αλλά αυτή τη φορά ως προπονητής στην ομάδα Νέων του συλλόγου. Ο Νίκος Κατσαβάκης αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανσερραϊκού τις περιόδους 2000-01 (25 συμμετοχές 2 γκολ), 2001-02 (27 συμμετοχές) στη Β εθνική και την περίοδο 2013-14 στη Γ εθνική (25 συμμετοχές 2 γκολ). Την τελευταία του χρονιά ως ποδοσφαιριστής στον Πανσερραϊκό έβαλε τίτλους τέλους στην ποδοσφαιρική του καριέρα κρεμώντας τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο Νίκος Κατσαβάκης είχει μια λαμπρή καριέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Μια ποδοσφαιρική καριέρα ιδιαίτερα λαμπρή με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ ως αρχηγός της Ανόρθωσης και παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου όπως η πρόκριση επί της Τραμπζονσπορ, η νίκη και η πρόκριση επί του Ολυμπιακού με 3-0 και τα παιχνίδια με την Ίντερ στα οποία ο Σερραίος αμυντικός είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.Το όνομα Νίκος Κατσαβάκης είναι από τα σημαντικότερα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο Νίκος Κατσαβάκης είχε βγάλει μια ανακοίνωση όταν αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, η οποία ήταν: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση μετά από δεκαοκτώ (18) συναπτά έτη παρουσίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε Ελλάδα και Κύπρο. Νιώθω ότι ως ποδοσφαιριστής έκλεισα τον κύκλο μου, εισπράττοντας όλα αυτά τα χρόνια μεγάλη ικανοποίηση από ότι έχω καταφέρει. Αποφάσισα λόγω των συχνών τραυματισμών που με ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια να συνεχίσω την πορεία μου στο ποδόσφαιρο από άλλη θέση, συμμετέχοντας τον προσεχή Φεβρουάριο στα σεμινάρια προπονητικής που διοργανώνονται στην Κύπρο. Εύχομαι στην αγαπημένη μας ομάδα τον Πανσερραϊκό, στους συμπαίκτες μου, στη διοίκηση και στους φιλάθλους, καλή επιτυχία και σύντομη επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Τέλος ευχαριστώ την οικογένειά μου και όλους τους ανθρώπους μου με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές, τους συμπαίκτες, τους φιλάθλους και τους παράγοντες των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκα».

Ο Νίκος Κατσαβάκης γνωρίζει καλά τους παίκτες της ομάδας Νέων του συλόγου

Ο Νίκος Κατσαβάκης ξεκίνησε πέρυσι την καριέρα του προπονητή από την ομάδα Νέων του Πανσερραϊκού (διαδέχθηκε τον Παύλο Δημητρίου) με στόχο να βοηθήσει τον σύλλογο που έχει στην καρδιά του και από αυτόν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά να βγάλει παίκτες που θα επανδρώσουν την πρώτη ομάδα. Ο Σερραίος προπονητής είναι κάτοχος του UEFA A αφού έχει παρακολουθήσει με επιτυχία σεμινάρια στην Κύπρο.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η ΠΑΕ Πανσερραϊκός ανακοίνωσε στο Facebook τη συνεργασία με τους δύο προπονητές. Η ανακοίνωση συνοδεύτηκε με μια φωτογραφία στα γραφεία της ΠΑΕ στην οποία οι Νικόλτσιος, Κοράκης, Αναστασιάδης και Κατσαβάκης ενώνουν τα χέρια τους για το καλό του Πανσερραϊκού. Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

«Η ΠΑΕ Πανσερραϊκος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επιστροφή ενός δικού της παιδιού…ενός απ’τους λίγους που πρόσφεραν τόσα στο Λιοντάρι.
Πιστή στο πλάνο της η διοίκηση για ανάδειξη νέων ταλέντων προσλαμβάνει για προπονητή τον μάστερ του είδους Σάκη Αναστασιάδη με βοηθό τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και προπονητή της Κ20 Νίκο Κατσαβάκη.#τα_καλύτερα_έρχονται #guess_who_is_back #σερραϊκο_ταλέντο»

Keywords
Τυχαία Θέματα