Επισκευαστικές εργασίες στα σεισμόπληκτα σχολεία της Λέσβου- Έρχονται 12 λυόμενες αίθουσες

13:11 22/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

12 λυόμενες αίθουσες αποστέλλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο υποδομών, όπως διαβεβαίωσε χθες τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης. Οι λυόμενες αίθουσες θα τοποθετηθούν στους αύλειους χώρους των 8 σχολείων που έχουν υποστεί από τον καταστροφικό σεισμό μεγάλες ζημιές και δεν θα λειτουργήσουν φέτος.

Μεταξύ των συγκεκριμένων σχολείων είναι και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, του οποίου παραμένει ανοικτό το θέμα

της λειτουργίας του, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από τους γονείς να μεταφερθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και να λειτουργήσει απόγευμα.

Σ’ ότι αφορά στο Δημοτικό Σχολείο Βρίσας, το οποίο έχει γκρεμιστεί, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου για την τοποθέτηση λυόμενων αιθουσών.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα συνεργεία του δήμου Λέσβου ξεκίνησαν επισκευαστικές εργασίες σε 14 σχολικά κτίρια, ενώ σε άλλα 14 σχολικά κτίρια, όπου απαιτούνται μεγαλύτερες σε όγκο εργασίες, ξεκινούν οι εργολάβοι από την ερχόμενη Δευτέρα.

Παράλληλα, μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων που πραγματοποίησαν συνεργεία του πρώην ΟΣΚ στάθληκε στο δήμο Λέσβου νέα λίστα με 17 σχολεία, για τα οποία αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κανονικά και οι όποιες εργασίες απαιτούνται να γίνονται τα Σαββατοκύριακα και στις ημέρες των εορτών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δήμο Λέσβου, υπό τον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων αποφασίστηκε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Κατσαρό, «Το 30-35% των σχολικών κτιρίων έχει υποστεί ζημιές από μικρές έως μεγάλες και επειδή το κόστος είναι μεγάλο θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις προς το δήμο. Την ερχόμενη Δευτέρα ο Δήμαρχος μαζί με εμένα και τον κ. Καρασάββα θα μεταβούμε στην Αθήνα για να παρουσιάσουμε την κατάσταση πως έχει και να ζητήσουμε την συνδρομή των αρμόδιων υπουργείων ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι επισκευές.»

Keywords
Τυχαία Θέματα