Επίσκεψη Σταύρου Τασσου στη Βρίσα

09:39 4/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη σεισμόπληκτη περιοχή της Βρίσας στη Λέσβο, η οποία εξακολουθεί να έχει όλα τα σημάδια της καταστροφής που υπέστη μετά το σεισμό της 12ης Ιούνη, επισκέφτηκε, για τρίτη φορά, ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, την περασμένη Κυριακή το πρωί, και αντίκρισε ετοιμόρροπα σπίτια, φραγμένους από τα μπάζα δρόμους, κατοίκους που ψάχνουν στα ερείπια προσπαθώντας να περισώσουν ότι μπορούν.

Στην εικόνα της φυσικής καταστροφής προστίθεται η κοινωνική καταστροφή. 200 κάτοικοι της Βρίσας έχουν μείνει στο δρόμο αφού αναγκάστηκαν να φύγουν

από τα ξενοδοχεία που τους φιλοξενούσαν στα Βατερά επειδή οι ξενοδόχοι αφενός δεν έχουν πληρωθεί από το κράτος και αφετέρου υπάρχουν κρατήσεις για το καλοκαίρι.

Σε συνάντηση που είχε ο Στ. Τάσσος με τον πρόεδρο του χωριού Στρατή Παρακοίλα προβλήθηκαν τα άμεσα αιτήματα των κατοίκων, όπως:

Να δοθούν άμεσα τα 580 ευρώ του επιδόματος, που θα έπρεπε να είχαν δοθεί αμέσως μετά το σεισμό.Να δοθεί άμεσα η επιδότηση ενοικίου, για να μπορέσουν οι άστεγοι να στεγαστούν αξιοπρεπώς για όσο διάστημα χρειαστεί.Η κατεδάφιση των ετοιμόρροπων σπιτιών να γίνει από την πολιτεία γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο.Η πολιτεία επίσης να αναλάβει την κατασκευή χώρων αποθήκευσης των οικοσυσκευών από τα σπίτια που έχουν καταστραφεί, γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο (2.500 ευρώ ανά πάνελ).

Ο Στ. Τάσσος επισκέφθηκε επίσης το ανενεργό γηροκομείο του Πολιχνίτου όπου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 4 άστεγοι υπερήλικες, οι οποίοι ζητούν να παραμείνουν εκεί γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε, και το κτίριο δεν έχει άλλους ενοίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα