Επιμένει ο χιονιάς – Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από τα δυτικά (video)

17:07 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιμένει ο χιονιάς και τα προβλήματα που έχει φέρει σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Τετάρτη από τα δυτικά. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ελλάδας –εξαιρείται η Αττική- με τα φαινόμενα να πλήττουν κυρίως τη βόρεια Πελοπόννησο και βορειότερα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με τη συνδρομή ειδικών οχημάτων επιχειρούν για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

στα χωριά της Αλοννήσου και στην Κύμη, ενώ με εκχιονιστικά μηχανήματα γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν οι δρόμοι προς τα αποκλεισμένα χωριά αλλά και να μείνουν ανοιχτοί οι κύριοι οδικοί άξονες.

Eλικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk) μετέφερε στην Αθήνα 2 ασθενείς που είχαν αποκλεισθεί στην Κύμη.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο www.egnomi.gr, η σκεπή του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης κατέρρευσε από το βάρος του χιονιού.

Πηγή: egnomi.gr

Nέα χιονοθύελλα έπληξε την Αλόννησο, από τις 12:00 μέχρι τις πρώτες βραδυνές ώρες.

Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, μετά την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ζήτησε να αποσταλούν άμεσα κλιμάκια τεχνικών της ΔΕΗ για την αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών στη ηλεκτροδότηση, γιατροί γιατί δεν επαρκεί η μία γιατρός που βρίσκεται στο νησί, στρατιωτικές δυνάμεις που θα συνδράμουν στη βοήθεια των κατοίκων και τρία-τέσσερα ερπυστριοφόρα οχήματα, προκειμένου να διανοίξουν δρόμους, όπου το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα δύο μέτρα.

Στις 19:15 έφτασε στην Αλόννησο το οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς» με 15 πυροσβέστες και 5 οπλίτες από την 32η Ταξιαρχία στο Βόλο, οι οποίοι θα συνδράμουν από το πρωί της Τετάρτης στις δυνάμεις του δήμου Αλοννήσου προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στη Σκόπελο, όπου από τη σφοδρή χιονόπτωση έχουν ξανακλείσει οι δρόμοι και έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ζήτησε να αποσταλούν κάθε είδους ενισχύσεις στο νησί για τη συνδρομή και παροχή βοήθειας στους κατοίκους, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κύμης, αλλά και της Λίμνης Ευβοίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ στο δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού, από το 68ο έως το 87ο χλμ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία για φορτηγά αυτοκίνητα.

Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους Σταυρού-Αγ. Σοφίας, Στενής-Στροπώνων, Αγ. Αθανασίου-Γλυφάδας και Ροβιών-Δρυμώνα.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, τα συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο. Τη νύχτα της Δευτέρας αποκαταστάθηκε η βλάβη στην παραλία Κύμης και στους Καλημεριάνους, ενώ την Τρίτη τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται στον Μισόκαμπο, Πετισούνα και στο Κάτω Κουρούνι.

Περιμένουν να αποκτήσουν πρόσβαση για να φτάσουν στην Χηλή και στην γύρω περιοχή, ενώ χωρίς ρεύμα παραμένουν ακόμη οι περιοχές Μετόχι, Κούτουρλα και η Παραλία Χιλιαδούς, αναμένοντας την αποκατάσταση της πρόσβασης.

Παρά το γεγονός ότι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής προσπάθησαν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν τις σταβλικές τους εγκαταστάσεις στον ορεινό όγκο της Κύμης, αλλά και στον ορεινό όγκο της Λίμνης, κάτι τέτοιο στάθηκε αδύνατο.

Ήδη, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της περιοχής επεξεργάζεται σενάρια και δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ να ζητηθούν ελικόπτερα με τα οποία να μπορέσουν να πετάξουν για να ρίξουν ζωοτροφές σε αποκλεισμένα ποιμνιοστάσια στον ορεινό όγκο.

Στην υπόλοιπη Στερεά, από νωρίς το πρωί σημειώθηκαν νέες χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δομοκού και στο κέντρο του νομού. Οι χιονοπτώσεις ήταν μικρής κλίμακας, ωστόσο δημιούργησαν προβλήματα λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούν, καθώς μέσα στην πόλη της Λαμίας η θερμοκρασία διατηρείται στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Η αστυνομία προληπτικά σταμάτησε την κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων από τη Λαμία προς στο Δομοκό.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 11/01

Keywords
Τυχαία Θέματα