«ΕΠΙΛΟΓΟΣ»γιορτάζει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

12:16 5/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η μοναδική ετήσια πολιτιστική έκδοση «ΕΠΙΛΟΓΟΣ» γιορτάζει 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και παρουσιάζει τον επετειακό της τόμο «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2016», καταγράφοντας όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού. Τα κείμενα υπογράφουν έγκριτες προσωπικότητες του πνευματικού χώρου του τόπου μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 7:00 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος».

Στο πλαίσιο

της παρουσίασης της φετινής έκδοσης «ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2016» θα γίνει απονομή τιμής στο Σύλλογο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» για τη σημαντική προσφορά του στον χώρο της μουσικής και ιδιαίτερα στη διάσωση και ανάδειξη της μουσικής παιδείας, στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Παπαγεωργίου για το πλούσιο έργο του και τη συνεισφορά του στο ελληνικό θέατρο και στον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο για το σύνολο της προσφοράς του στην ελληνική μουσική σκηνή.

Θα προλογίσουν ο συγγραφέας και σύμβουλος της έκδοσης Κ. Γεωργουσόπουλος, ο διευθυντής της έκδοσης Τ. Βλαστός και ο αρχισυντάκτης της δημοσιογράφος Γ. Ν. Μπασκόζος.

Για το έργο των τιμώμενων θα μιλήσουν: ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, ο θεατρικός συγγραφέας-μεταφραστής Παναγιώτης Μέντης και η συγγραφέας μουσικών βιβλίων-δημοσιογράφος Έλενα Ματθαιοπούλου. Τις τιμές θα απονείμουν αντιστοίχως: ο συνθέτης-ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννης Αναστασάκης και ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Ρέππας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Έχουν κληθεί και θα παραστούν οι: ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα ο υφυπουργός Αθλητισμού κος Γ. Βασιλειάδης, η κα Όλ. Κεφαλογιάννη ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο αναπλ. υπουργός εσωτερικών κ. Ν. Τόσκας, ο αναπλ. υπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης κ. Ι. Τσιρώνης, ο υφυπουργός Μεταναστ. Πολιτικής κ. Ι. Μπαλάφας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Νεκτ. Σαντορινιός, ο Ζ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σπ. Λυκούδης, βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και σημαντικοί άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της κοινωνικής ζωής του τόπου.

Μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν ο Πρόεδρος του ΟΜΜΑ κ. Ν. Θεοχαράκης και οι: Μ. Λογιάδης, Γ. Μιχαλακόπουλος, Αντζ. Γκερέκου, Γ. Σγουρός, Ροδ. Μορώνης Κ. Λυχναράς, Β. Θεοδωρόπουλος, Αλ. Αντωνόπουλος, Μ. Πλέσσας, Μ. Παπαοικονόμου, Κ. Μητρόπουλος, Π. Χούρσογλου, κ.ά..

Keywords
Τυχαία Θέματα