Επικοινωνία του Ν. Τόσκα με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας (video)

21:48 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επικοινωνία με τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας είχε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας δεν δέχτηκε την απαίτηση των συνδικαλιστών να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, ωστόσο συμφώνησε μαζί τους στην τροποποίηση ορισμένων σημείων. Σύμφωνα με πληροφορίες στην μεταξύ τους συνομιλία ειπώθηκε ότι δεν γίνεται καμία μείωση στις ονομαστικές αποδοχές, διασφαλίζεται το επίπεδο αποδοχών του προσωπικού, αναγνωρίζεται το δύσκολο έργο τους και εξασφαλίζεται ότι θα συνεχίσουν απερίσπαστοι να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Παράλληλα, διατηρείται

ο υπολογισμός του χρόνου θητείας και χρόνου φοίτησης στα ΑΕΙ για όσους το είχαν κατοχυρώσει μέχρι τις 31/12/2016.

Επίσης, διατηρείται το επίδομα για υπερωριακή απασχόληση όλα τα σαββατοκύριακα, μέχρι 5 σ/κ, ενώ καταργείται η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών που ίσχυαν μέχρι 31/12/2018. Τέλος βελτιώνεται η αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία χωρίς τον κατώτατο περιορισμό των 488 ωρών.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ, Κώστας Μαλικόπουλος, είπε: «Οι αλλαγές αυτές αποτελούν ένα θετικό βήμα, αλλά είναι πολλά αυτά τα οποία θίγουν τον κλάδο μας. Εμείς επιμένουμε ότι το σωστό είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για ένα διάστημα και να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος. Θεωρούμε απαράδεκτο να πηγαίνει για ψήφιση ένα τόσο σοβαρό θέμα, χωρίς να έχει ζητηθεί καν η γνώμη των εργαζομένων».

Εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας οι οποίοι συμμετείχαν σε Πανελλαδική συγκέντρωση ενστόλων που ήταν προγραμματισμένη στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 17:00, παρέμεναν νωρίς το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος περιμένοντας να επιτραπεί σε μια αντιπροσωπεία τους να μπει στη Βουλή για να παραδώσει ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι ένστολοι με το ψήφισμα ζητούν να αποσυρθούν τα μέτρα και να γίνει ουσιαστικός διάλογος.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, παραμένουν στον προθάλαμο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) τον οποίο έχουν καταλάβει από το μεσημέριο, ζητώντας να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα