Επικαιροποίηση σχεδιασμού για την «κοινωνική ένταξη»

12:56 17/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιδεοντολογική χαρακτήρισε την παρέμβαση της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Φωτίου, στον αυτοτελή θεσμό της Περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 και παράλληλα, επικαιροποίησε το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κοινωνική ένταξη, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Η βασική μας πολιτική διαφορά με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εστιάζεται στο που θα κατευθυνθούν οι πόροι του κοινωνικού

μας προγράμματος. Σύμφωνα με το δικό μας σχέδιο οι πόροι αυτοί θα κατευθυνθούν στους ωφελούμενους δικαιούχους πολίτες και όχι στους ενδιάμεσους μεσάζοντες όπως προτείνει η κα Φωτίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Το βασικό διακύβευμα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, εντοπίζεται στο αν πιστεύουμε στην αυτοτέλεια του θεσμού ή αν θεωρούμε την Περιφέρεια το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και των Κομμάτων. «Θέλουμε η Περιφέρεια να διοικείται από το δικό μας μοντέλο ή να διοικείται από το μοντέλο που άλλοι επιβάλλουν σε εμάς;».

από Δελτίο Τύπου
φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα